Δήμος Κοζάνης: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στη Δ.Ε. Αιανής

31 Οκτωβρίου 2022
11:50
Κανένα σχόλιο

 

 Συνάντηση με θέμα την υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη Δημοτική Ενότητα Αιανής, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Κατάστημα Αιανής, παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, της αν. διευθύντριας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Άννας Παπαντωνίου, καθώς και του υπεύθυνου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρη Λεούδη. Η συνάντηση οργανώθηκε με την υποστήριξη των στελεχών του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι της Δ.Ε. Αιανής.

Το «παρών» στη διαδικασία έδωσαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής, Ροδιανής, Κερασιάς και Αιανής, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων: Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής, Εμπορικού Συλλόγου Αιανής, Συλλόγου Γυναικών Αιανής, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Αιανής, Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αιανής και ΚΑΠΗ Αιανής.

Η υλοποίηση προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων υλοποιείται με τη συνεργασία:

  • του Δήμου Κοζάνης,
  • του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και
  • του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου “Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση” (ΟΠΣ 5002212).

Σημειώνεται, ότι στη συνάντηση επισημάνθηκε η πρόθεση του Δήμου Κοζάνης για την παροχή αποκεντρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα φτάνουν σε κάθε Κοινότητα, ενώ παράλληλα σχεδιάστηκε η υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αιανής, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Αιανής, μπορούν να κάνουν αιτήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, σύμφωνα με τον πίνακα και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι της Δ.Ε. Αιανής και τη Κοινωνική Λειτουργό του Προγράμματος κ. Μαρίνα Σεννή:

Α/Α ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

1 Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία 25
2 Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25
3 Συμβουλευτική σταδιοδρομίας 25
4 Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25
5 Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση 25
6 Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25
7 Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη 25
9 Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25
9 Χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες 10
10 Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες 25
11 Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία 25
12 Βασικά Αγγλικά Α1 50
13 Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25
14 Σύγχρονη οικογένεια 50
15 Σύνδεση σχολείου-οικογένειας 50
16 Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25
17 Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες 25
18 Προληπτική ιατρική για την Τρίτη ηλικία 25
19 Κοπτική ραπτική 50
20 Αρχιτεκτονική κήπων 25

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, εφόσον υπάρξει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, δύναται να υλοποιηθούν στην έδρα της κάθε Τοπικής Κοινότητας.

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

 

Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 2461029497.

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αργυροκάστρου 13

Email: [email protected]

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.             

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.