kozan.gr: H 5η Γιορτή Τσίπουρου στην πόλη της Κοζάνης είναι γεγονός – Δείτε ποια μαγαζιά συμμετέχουν και σε ποιες ημερομηνίες

31 Οκτωβρίου 2022
19:21
Κανένα σχόλιο

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είχε ανέκαθεν μία έντονη παράδοση αμπελουργίας, τρύγου και απόσταξης. Οι ερασιτέχνες αμπελουργοί, σχεδόν ευλαβικά, φροντίζουν κάθε χρόνο τα αμπέλια τους, ελπίζοντας σε μία ικανοποιητική σοδιά που θα τους προσφέρει το κρασί και το τσίπουρο της χρονιάς. Ταυτόχρονα, γύρω από τη διαδικασία αυτή, έχει προκύψει και μία γαστρονομική διαδρομή, που χαρακτηρίζει και την κουζίνα της περιοχής μας.

Το 2017 πίνοντας τσίπουρα γεννήθηκε μία εντελώς πρωτόλεια ιδέα, με σκοπό να προσεγγιστεί η γαστρονομική διαδικασία του τρύγου και της απόσταξης, μέσα από την εστίαση της πόλης. Έτσι, μία σειρά από καταστηματάρχες/οικοδεσπότες  ανέλαβαν να στήσουν μία κατάσταση που να προσομοιάζει αυτή των καζανιών, δημιουργώντας έναν μοναδικό μεζέ που φέρνει θύμησες τρύγου και απόσταξης, ενώ στα πλαίσια της φιλοξενίας μας κερνούν και το πρώτο ποτήρι τσίπουρο.

Για φέτος, στην 5η Γιορτή Τσίπουρου Κοζάνης το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

08/11/2022 Κιμωλία

15/11/2022 Στου αιώνα την Παράγκα

22/11/2022 Στου Λάβα

29/11/2022 Κουρούμπελο

Σας περιμένουμε με ενδιαφέρουσες γεύσεις και γιορτινή διάθεση!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.