Ελληνικό Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας ΤΗΜΕΝΟΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | 2ος Διακρατικός Μαθητικός Διαγωνισμός Παραγωγής Δοκιμίου

1 Νοεμβρίου 2022
13:37
Κανένα σχόλιο

.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας (Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας ΤΗΜΕΝΟΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Istituto Ellenico di Cultura και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης του Γιοχάνεσμπουργκ διοργανώνουν τον δεύτερο διακρατικό Διαγωνισμό συγγραφής Δοκιμίου με θέμα την ΕΙΡΗΝΗ: «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη…Τ’ όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη…Τα λόγια της αγάπης κάτω απ’ τα δέντρα είναι η ειρήνη (Γιάννης Ρίτσος)» από 31 Οκτωβρίου έως 22 Δεκεμβρίου. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι τα συντονιστικά Γραφεία Εκπαίδευσης των Βρυξελλών, του Μονάχου, της Κορυτσάς, του Καΐρου και της Κωνσταντινούπολης, καθώς και το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες Ε΄ και Στ΄ τάξεως Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεως Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και μαθητές/τριες που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης των Συντονιστικών Γραφείων που συμμετέχουν.

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί εκτός διδακτικών ωρών και όλα τα παραγόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα και αδημοσίευτα.

Η αποστολή των κειμένων, αφού διαμορφωθούν σε μορφή PDF, θα γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: [email protected] για τους μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας.

Με το πέρας της διαδικασίας θα απονεμηθούν βραβεία στους τρεις πρώτους διακριθέντες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και 10 τιμητικοί έπαινοι, ανά περιοχή.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στον παρακάτω ιστότοπο:
https://urc.uowm.gr/2os-diakratikos-mathitikos-diagonismos-paragogis-dokimiou/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.