Γιώργος Χριστοφορίδης: “Οι απευθείας αναθέσεις του Περιφερειάρχη βλάπτουν σοβαρά το δημόσιο χρήμα και τους πολίτες”

3 Νοεμβρίου 2022
08:36

 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27-10-2022, ήρθε εισήγηση για απευθείας ανάθεση του έργου: «Διαγραμμίσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Καστοριάς», προϋπολογισμού: 37.000,00 € (με ΦΠΑ).

 Η παράταξή μας την καταψήφισε, επειδή δεν είναι δυνατόν επαναλαμβανόμενες εργασίες συντήρησης, να ανατίθενται με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και μάλιστα χωρίς ούτε καν μια τεχνική έκθεση που να αιτιολογεί το κόστος, πόσο μάλλον, που αυτό είναι στο ανώτατο όριο της απευθείας ανάθεσης των 37.000,00 €.

Η διαδικασία της απευθείας ανάθεση εκτός από την αδιαφάνεια, οδηγεί στο να μην υπάρχει η έκπτωση που θα δινόταν, αν το έργο γινόταν με ανοιχτό διαγωνισμό.

 Η περιφερειακή αρχή προσπαθώντας να δικαιολογηθεί και να μας παραπλανήσει είπε ότι το όριο των 37.000 ευρώ δεν θα ισχύσει στην πράξη και το όριο που θα ανατεθεί η δουλειά ενδεχομένως να είναι και 25.000,00 €!

ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ!!

Στις 27-07-2022,  η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε (ΑΔΑ:60Μ37ΛΨ-Σ6Ι ), την έγκριση δαπάνης ποσού 36.902,40€ (τυχαίο το ποσό;), που αφορούσε στην προμήθεια 6.200 κιλών ακρυλικού χρώματος διαγράμμισης οδών του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης

ΟΜΩΣ σε συνέχεια αυτής της Απόφασης ….. στις 3-10-2022 ο Περιφερειάρχης ( ΑΔΑ: Ω80Δ7ΛΨ-Κ6Τ ) υπέγραψε την απευθείας ανάθεση για την προμήθεια 6.200 κιλών με το συνολικό ποσό της ανάθεσης να ανέρχεται σε 36.518,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Δηλαδή έκπτωση μόλις 1% !!!

Δηλαδή η Περιφέρεια πλήρωσε με 5,89 €   το κιλό του χρώματος διαγράμμισης, τη στιγμή που η τοπική αγορά μπορεί να το προμηθεύσει με 3,06 €,  σωστά το διαβάσατε, τρία ευρώ και έξι λεπτά!! *

Τα ερωτήματα πολλά !!!

Γιατί κ. Περιφερειάρχη έχετε καθιερώσει να κάνετε απευθείας αναθέσεις; Ακόμα  ΚΑΙ για την προμήθεια χρώματος διαγράμμισης; Δεν γνωρίζετε ότι το σπάσιμο μιας προμήθειας για να εμπίπτει στο όριο της απευθείας ανάθεσης, για να αποφύγετε τον Ανοικτό Διαγωνισμό δεν είναι νόμιμο;

Γιατί δεχθήκατε η έκπτωση να είναι μηδαμινή;

Γιατί προτιμήσατε απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή της Θεσσαλονίκης ενώ το συγκεκριμένο προϊόν το διαθέτει η τοπική αγορά και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τιμή?

Πήρατε προσφορές από τοπικούς προμηθευτές και αν ναι, πόσες?

Γιατί εμείς με μία απλή έρευνα στην τοπική αγορά βρήκαμε ΠΟΛΥ μικρότερη τιμή!!

Γιατί ενώ μπορούν οι τοπικοί έμποροι να μας προμηθεύσουν, εσείς επιλέγετε ( ακόμη μια φορά ) να φύγουν τα λεφτά εκτός Δυτικής Μακεδονίας ;

Που πηγαίνουν τα υπόλοιπα 17.542,00 € ?

Επειδή πλέον η ιστορία των απευθείας αναθέσεων (και μάλιστα με επιχειρήσεις ΕΚΤΟΣ της Περιφέρειας μας), τείνει να γίνει καθεστώς, περιμένουμε μια πειστική απάντηση σας.

Υ.Γ Η τιμή που εμείς πήραμε είναι για προμήθεια μόλις 25 κιλών!!!

Φανταστείτε ποια θα είναι η τιμή για 6.200κιλά!!

Γιώργος Χριστοφορίδης                                                                                    

       Περιφερειακός Σύμβουλος                                                                              

Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ»

12 σχόλια

  • Γιώργο Χριστοφορίδη διάβασες την είδηση πριν λίγες μέρες που ο εργολάβος για την ανάπλαση του πάρκου βγήκε έκπτωτος; Το έργο με δημοπρασία το πήρε. Θα πας τώρα να το φτιάξεις εσύ; Οι απευθείας αναθέσεις είναι ο μόνος τρόπος να ολοκληρωθούν σωστά τα έργα.

    • ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      “Οι απευθείας αναθέσεις είναι ο μόνος τρόπος να ολοκληρωθούν σωστά τα έργα”
      ΤΙ ΛΕΣ ΩΡΕ!!!!!

      ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΡΑΦΕΙ!
      ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ;;;;;;

  • Γιατί επικαλίστε μόνο την συγκεκριμένη ανάθεση;
    Δεν υπήρχαν άλλες;
    Η μήπως εξυπηρετείται κάποιον κολλητό σας
    Αντιπολίτευση εξ απαλών ονύχων….
    Κρίμα…

    • Εξ απαλων ονυχων σημαινει απο μικρο παιδι….

      Γραφεις που γραφεις μια πομπωδη μπουρδιτσα, γραψε τουλαχιστον μια σχετικη πομπωδη μπουρδιτσα

      • Για την ταμπακιέρα θα μας πεις εσύ καμιά μπουρδίτσα;
        Για την αντιπολίτευση είναι το θέμα !!!!
        Μην κρύβεσαι….
        Οι ψηφοφόροι θε σε ξεσκεπάσουν σύντομα!
        Βλέπε….Πάτση

  • ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ .
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ. ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙΒΚΑΙΑΡΙΣ,ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

    • Μαύρη γάτα άσπρη γάτα ποντίκια να πιάνει. Μας πρήξατε με τους νεους με τα καλά παιδιά και τους άφθαρτους…. Αν είναι καλό παιδί πάρτον για γαμπρό. Στου κασίδι το κεφάλι τέλος . Δεν θέλουμε άλλους ουρανοκατέβατους. Πιάσαμε πάτο. Γιώργο μπράβο. Ευτυχώς ειστε και εσείς εκεί στο Συμβούλιο και μαθαινουμε τις λαμογιές τους

  • Για γελια η εισηγηση απο την κοζατσανη,ειπε χαζομαρες στο περιφερειακο συμβουλιο και δυστυχως εδειξε για αλλη μια φορα την ανεπαρκεια της,ολο αυτο βεβαια το χρεωνεται ο κασαπιδης που εκανε αυτην την επιλογη για την θεση και εκτεθηκε αφηνοντας σε καρυπιδη-ζεμπιλιαδου να αποστομωσουν την κοζατσανη,αυτογκολ που καθημερινα μεγαλωνει και τον ζημιωνει προσωπικα,ολοι δεν ειναι για ολες τις θεσεις,αν δεν ξερεις απλα δεν μπορεις,ηδη στην καστορια μιλανε πολλοι για ανεπαρκεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.