Δήλωση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για το επίδομα Θέρμανσης: «Διευρύνθηκαν τα κριτήρια. Περισσότεροι συμπολίτες μας θα λάβουν μεγαλύτερο ποσό για επίδομα θέρμανσης. Θα είναι δικαιούχοι και οι κάτοικοι της Σιάτιστας που καίνε καυσόξυλα και πέλετ»

4 Νοεμβρίου 2022
16:35

 

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις έκτακτες ανάγκες, ενίσχυσε το ποσό για το επίδομα θέρμανσης και διεύρυνε τα κριτήρια ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους υπουργούς που κατανόησαν την ανάγκη αύξησης του δικαιούμενου ποσού, για τους κατοίκους περιοχών με μεγαλύτερο ψύχος, όπως η Π.Ε. Κοζάνης. Έτσι, σε πολλούς οικισμούς της Π.Ε. Κοζάνης, όπως προσδιορίζονται στο παράρτημα της σχετικής απόφασης, προβλέπεται προσαύξηση κατά 25% στο ποσό του επιδόματος. Επιπλέον, για την αποδοχή του αιτήματος να αυξηθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για την επιδότηση χρηστών καυσόξυλων και πέλετ, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και κάτοικοι πόλεων όπως η Σιάτιστα οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν το δικαιούνταν.

Τέλος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της φετινής ρύθμισης, οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης θα μπορούν να καταχωρίζουν στη σχετική εφαρμογή μέχρι τις 15 Ιουλίου, λογαριασμούς που εκδίδονται μέχρι 30 Ιουνίου, για καταναλώσεις μέχρι 31 Μαρτίου.

Εδώ μπορείτε να δείτε την από 28-9-2022 επιστολή μου Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και την παρέμβαση μου στη Βουλή:

https://youtube.com/shorts/oMQUS4XCrXc

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κοζάνη  28-9-2022

 

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα νέα ενεργειακά δεδομένα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν υποχρεώσει στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ανακούφιση των  πολιτών από το ενεργειακό κόστος.

Η ελληνική κυβέρνηση, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, κατατάσσεται πρώτη στις σχετικές ενισχύσεις (σε αναλογία προς το ΑΕΠ). Ειδικά για το επίδομα θέρμανσης, ο κύριος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ την αύξηση του κονδυλίου κατά 70% και τη διεύρυνση των κριτηρίων και άρα των δικαιούχων.

Όμως, στην ελληνική επαρχία, αρκετοί συμπολίτες μας θερμαίνουν τις κατοικίες τους με καυσόξυλα και πέλετ, για τα οποία το επίδομα χορηγείται μόνο σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 3.500 κατοίκους, ενώ μάλιστα αυτά τα προϊόντα εμφανίζουν μεγάλες ανατιμήσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σε περιοχές της Β. Ελλάδας με βαρύ και μακρύ χειμώνα, οι κάτοικοι πόλεων όπως η Σιάτιστα, με πληθυσμό 5.100 κατοίκους, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ενισχύσεων.

Για τους λόγους αυτούς, ειδικά για φέτος θα πρέπει να αρθεί ο ανωτέρω πληθυσμιακός περιορισμός.

 

Επιπλέον, όπως και πέρυσι διαπιστώθηκε, ιδίως για τις ενισχύσεις σε χρήστες τηλεθέρμανσης, αλλά όχι μόνο, η περίοδος αναφοράς των τιμολογίων αγοράς ή των λογαριασμών θέρμανσης από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου, δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ορεινών περιοχών όπως η ΠΕ Κοζάνης, όπου οι συνθήκες ψύχους ξεκινούν νωρίτερα και λήγουν στα μέσα Μαΐου.

Κατά συνέπεια, η περίοδος κατανάλωσης προϊόντων θέρμανσης στις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, ώστε να αντιστοιχεί προς τα πραγματικά δεδομένα, και να μην απαιτηθούν και φέτος παρατάσεις στις σχετικές ηλεκτρονικές εφαρμογές.

 

Με τιμή

Ευστάθιος  Κωνσταντινίδης,

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Βουλής 4 (Γραφείο 411), 105 62 Αθήνα – τηλ.: 210 370 6411, fax: 210 370 6011

Παγούνη Δημητρίου 2, 501 32 Κοζάνη – τηλ.: 24610 37253 – 39964

25ης Μαρτίου 36, 502 00 Πτολεμαΐδα – τηλ.: 24630 27418

e-mail: [email protected]

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης

21 σχόλια

 • Μήπως να κόβατε τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, μήπως και μπορούμε να τ’ αγοράσουμε; Φορομπήχτες, ε φορομπήχτες! Ποιος έχασε την τσίπα, να τη βρει ο Κωνσταντινίδης κι οι όμοιοί του;

 • Που καταντήσαμε, να πανηγυρίζουν οι μισθωτοί ενός κράτους που δανείζεται για να τους πληρώνει, για το ότι δίνονται επιδόματα σε φτωχοποιημένους πολίτες!!!!

 • Σταθη συγχαρητήρια γιατί το επεδίωξε και το κατάφερες.Ειμαι από αυτούς που σου το ζητήσαμε από τη Σιάτιστα.Η Σιάτιστα σε τιμάει και τη τιμάει!!!

 • Δηλώνει την ικανοποίησή του ακόμα ένας άριστος που έχει καταντήσει η χώρα να έχει κουπόνια για θέρμανση, όπως Μόσχα 1985.

 • Σταθαρα είσαι πρώτος, για αυτό σε βγάζουμε πρώτο. Αυτό που έκανες για τη Σιάτιστα δεν το ξεχνάμε . Είσαι πάντα δίπλα μας. Θα βοηθήσει πολύ κόσμο το ότι πίεσες και αυξήθηκε το πληθυσμιακό όριο από 3.500 σε 10000 κατοικουςτων πόλεων που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για πέλλετ και έτσι μπήκε και η Σιάτιστα μέσα στους δικαιούχους!!

 • Ανεβάσατε το κόστος ζωής στα ύψη. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που μας φτάσατε να ζούμε με επιδόματα και όχι να καμαρώνετε.

 • Τράβα για κανένα μουχαμπετι κύριε τζενγκα. Άντε έχεις κουράσει. Πούλα τον σανό σου στα δξιοτρολ του γραφείου εκεί περνάνε μόνο αυτά.

 • Τα επιδόματα του Τσιπρα βρομούσαν,ενώ τα επιδοματα
  του μητσοτακη μυρίζουν θυμίαμα αγιορείτικο,επιτελικοι μπουρδολογοι,δεν αφήσατε κολυμπηθρόξυλο ορθιο με τ άγια πάτσεια πάθη σας!

 • ,,,τα επιδοματα του μητσοτακη μυρίζουν θυμίαμα αγιορειτικο…
  Τα είπες όλα και για τα 3,5,σχεδόν, χρονια διακυβέρνησης των επιτελικων του τσιρκου.

 • Γιατι σκατε ρε παιδια ;επειδη ειναι πρωτος;τι να κανουμε ,καποιος πρωτος καποια δευτερη καποιος αλλος τριτος,καποιος πασοκ και η ζωη συνεχιζεται…..

 • Μας καταντήσατε με τα τερτίπια σας να καίμε καυσόξυλα εν έτη 2022 κ αυτά με Επιδόματα, με τα βουνά μας γεμάτα αιολικά και τα χωράφια γεμάτα φωτοβολταϊκά. Με το ρεύμα 3πλασια τιμή, το πετρέλαιο και το ψωμί κ τα τρόφιμα 2πλασια τιμή, τους μισθούς παγωμενους και μιλάτε ακόμη? Ποιος έχασε ρε την ντροπή να τη βρείτε εσείς; έρχονται εκλογές όμως θέτε δεν θέτεκαι εκεί θα φάτε μαύρο που θα το θυμόσαστε αιώνια..!!

 • Στείλτε κι άλλα όπλα στον πόλεμο και θα κοπούν όλα τα δάση και το ξύλο θα πουλιέται ως χρυσάφι,τίποτα δεν αφήσατε ορθιο!
  Το καλάθι του νοικοκυριού,αντί για τρόφιμα,γεμίζει με πετσοταισμενες πάτσειες γαλαζιες ακριδες!

 • Η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στον πολίτη σε μια στιγμή που λόγω της παγκόσμιας κατάστασης που επικρατεί, πλήττονται όλοι οι πολίτες του κόσμου. Κάποια Πασοκοσιρυζαιοι θέλουν να παρουσιασουν την άσχημη αυτή παγκόσμια κατάσταση,σαν Εθνική άσχημη κατάσταση. Αυτός ο λαϊκισμός τους τα προηγούμενα χρόνιατ πήγε τη χώρα πίσω. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε ξανά μια άλλη διεθνή αίγλη στη χώρα. Ο κ.Κωνσταντινιδης είναι ένας αξιοπρεπής και άξιος πολιτικός του νομού, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες,όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.Γιαυτο ο κόσμος τον εκτιμά και θα τον ξαναβγάλει πάλι πρώτο.

 • Ναι ωραίο επίδομα, το παίρνουν μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι και έμποροι με μεγάλες επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι θέλουν (πολλοί από αυτούς και ζημιές) ενώ ζευγάρι μισθωτοί (πχ δημόσιοι υπάλληλοι με παιδιά με μηνιαίο μισθό περίπου 1500 ευρώ ο καθένας, που στις μέρες μας με τόσο πληθωρισμό δεν φτάνει). Έχετε να πείτε κάτι γι’ αυτό κ. Βουλευτά ?? Επιτέλους παραθέστε κάποια στιγμή επίσημα στοιχεία τι δηλώνει στην εφορία η κάθε κατηγορία εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών και τι φόρους πληρώνει, για να καταλάβει και ο απλός κόσμος γιατί δεν μειώνεται τους συντελεστές ΦΠΑ.!!

 • Να σου δώσουμε και το κλειδί της πόλης για τα αυτονόητα…Βρε με τι πανηγυρίζουν κάποιοι.. Για την πλήρη φτωχοποίηση και υποβάθμιση της ΠΕ Κοζάνης κουβέντα Στάθη έτσι?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.