Καλησπέρα kozan.gr.
Ακομα μια φορά μας έχουν αφήσει χωρίς σταγόνα νερό στην Πτολεμαΐδα για πάνω από 6 ώρες.
Κάθε λίγες μέρες βλέπουμε το ίδιο έργο. Το νερό κόβεται. ΑΦΟΥ το κόψουν,  στέλνει η ΔΕΥΑ Εορδαίας ανακοίνωση σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης. Ούτε μια φορά δεν πέρασε για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο με μεγάφωνο να ενημερώσει ότι θα κοπεί το νερό. Η ίδια η επιχείρηση δεν έχει καν παρουσία στο διαδίκτυο. Μας θυμάται μόνο όταν στέλνει τους λογαριασμούς.
Επιπλέον, συνηθισμένο έχει γίνει να μην  ισχύουν οι ώρες διακοπής που αναφέρουν. Για παράδειγμα, σήμερα κόπηκε στις 12,  λέγανε στο τηλέφωνο ότι θα έρθει μέχρι τις 15:00, αν κάνεις διαβάσει την ανακοίνωσή τους θα νομίζει ότι κόπηκε 12:30 μέχρι τις 16:30 αλλά  είναι 18:30 χωρίς σταγόνα ενώ στα τηλέφωνα δεν απαντάει κάνεις.
Έχουν περάσει πάνω από 6 ώρες δηλαδή χωρίς το βασικότερο αγαθό.
Σε συνομιλία που είχα μαζί τους παλιότερα, όταν τους ρώτησα “γιατί κόβετε/αι τόσο συχνά το νερό”, η απάντησή τους ήταν ότι βγαίνουν συχνά ζημιές στον κεντρικό αγωγό γιατί “το δίκτυο είναι παλιό, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και δεν προβλέπεται αντικατάστασή του”.
Οπότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι όσο περνάνε τα χρόνια, το νερό θα κόβεται όλο και συχνότερα αφού το δίκτυο γίνεται όλο και παλαιότερο.
Τα απλά ερωτήματα που θέλω να θέσω είναι:
Ενδιαφέρεται κάποιος υπεύθυνος αν όχι από τη ΔΕΥΑ Εορδαίας τότε από τον Δήμο Εορδαίας;
Να υπολογίσουμε ότι θα ζούμε στο άμεσο μέλλον χωρίς νερό ή με καθημερινή “προσωρινή διακοπή” και μάλιστα χωρίς καμία σχετική και έγκαιρη ενημέρωση;
Γ.Κ.