Ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους κηπουρούς Αργύρη Στ. Τέτο, Γιάννη Δ. Ζανδέ, Περικλή Παπαγεωργίου, Ολυμπία Δουλδούρα, Θεοδώρα Δελνιώτη για τη φροντίδα και την περιποίηση των κήπων (γκαζόν, καλλωπιστικά δενδρύλλια, κηπάρια) στον αύλειο χώρο του Ναού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και τώρα εν όψει της χειμερινής περιόδου με το κλάδεμα και με το γενικότερο συγύρισμα των κήπων.

Χάρη στο δικό τους έργο, στη δική τους εθελοντική διακονία που την επιτελούν ελεύθερα και με αγάπη, το προαύλιο του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού είναι πάντα φροντισμένο και λάμπει από ομορφιά. Ο Ναός και τα τελούμενα εν αυτώ ενεργούν δημιουργικά και μεταμορφωτικά στους ανθρώπους. Όλα αποπνέουν χάρη. Υπάρχει μια μυστική πραγματική αλληλουχία. Μια ορατή αοράτως ενεργούσα σχέση.

Έρχονται οι άνθρωποι στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού να ανάψουν το κερί τους, να λειτουργηθούν, να εξομολογηθούν μέσα σ’ ένα χώρο όμορφο, που εκφράζει και την ομορφιά της ψυχής του λαού μας, όπως αυτός γαλουχείται και μορφώνεται μέσα στην (και από την) λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Την ίδια αγάπη και εργατικότητα διαπιστώνουμε και στους εκκλησάρηδες σ’ όλα τα ιερά εξωκλήσια, που κοσμούν την ύπαιθρο χώρα στην Α.Π.Β.: (Κοίμηση της Θεοτόκου Βελβεντού, Πλατανόρρευμα, Μοσχοχώρι, Παλαιογράτσανο, Καταφύγι, Αγία Κυριακή, Πολύφυτο, Ίμερα, Αύρα, Νεράιδα, Βαθύλακκο, Μεσιανή, Κουβούκλια, Ροδίτη, Λεύκαρα, Άγιο Διονύσιο Βελβεντού).

Ταιριάζει εδώ ο λόγος της Θείας Λειτουργίας: ‘’Αγίασον, Κύριε, τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου..’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

4-11-2022