Με ενέργειες των  Μητροπολιτών  δύο όμορων Ιερών Μητροπόλεων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της  Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης κ. κ. Παύλου και  του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  της Ιεράς Μητροπόλεως  Σισανίου και Σιατίστης  κ. κ. Αθανασίου,   ιερό λείψανο (απότμημα  εκ της χειρός)  του Αγίου Δημητρίου φυλάσσεται μόνιμα στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκήτης, Πολιούχου, Προστάτου και  Εφόρου  της ενορίας  Σκήτης, και αποτελεί ιερό προσκύνημα όλων των πιστών.

Ο Άγιος Δημήτριος, μεγάλος στρατιώτης του Χριστού,  με τη χριστιανική του δράση στήριξε και ενίσχυσε  τους χριστιανούς  και μετά τη θανάτωσή του εξακολούθησε να είναι ο προστάτης των πονεμένων. Κατ΄ οικονομία Θεού το  μύρο, που βγαίνει  από την λάρνακα του αγίου  εντός του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης,  ευωδιάζει το ναό και έχει τη δύναμη να θεραπεύει τους πιστούς, που το λαμβάνουν  με μεγάλη ευλάβεια.

Με την  μόνιμη παρουσία  του  ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου  στον ομώνυμο ναό της ενορίας Σκήτης, ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου  Σκήτης  θα καταστεί προσκυνηματικός πόλος έλξης  των πιστών καθώς από ημέρα σε ημέρα το γεγονός αυτό θα καθίσταται ευρέως γνωστό.

Θερμές ευχαριστίες προς  τους δύο Ποιμενάρχες-Μητροπολίτες, τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της  Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης κ. κ. Παύλο και  τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  της Ιεράς Μητροπόλεως  Σισανίου και Σιατίστης  κ. κ.  Αθανάσιο. Ευχές για  καλή ποιμαντορία, βαθύτατη πνευματική καθοδήγηση των πιστών,  υγιαίνοντες, μακροημερεύοντες και ορθοτομούντες τον λόγον της  αληθείας.

         Ευχαριστούμε θερμά και τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σκήτης, πατέρα Κήρυκο Γεωργόπουλο, που προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη αυτού του ιερού σκοπού που κατατάσσει την Ενορία του    αγιοφρούρητον   και   αγιοσκέπαστον.

                                                                   Κοζάνη  6-11-2022