Την Παρασκευή , 3/11/2022, εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Β.Σ.Σ., Κ.Δ.Α.Π., Κέντρο Κοινότητας και Κ.Η.Φ.Η. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βοΐου (ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. ) συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του Σωματείου Γουνεργατριών-Γουνεργατών Σιάτιστας για να συζητήσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο έτος επανειλημμένα αναφορικά με την μισθοδοσία μας. Παρόλο που η μισθοδοσία μας ήδη από την έναρξη της Θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής καταβάλλεται σταθερά κάθε μήνα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ανεξαρτήτως πότε έρχονται οι χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων αυτό σταμάτησε να συμβαίνει για τέταρτη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο παρά το γεγονός ότι η μη ύπαρξη του ποσού στα ταμεία της επιχείρησης για την κάλυψη μισθοδοσίας 2 μηνών τουλάχιστον απαγορεύεται από το νόμο και διώκεται ποινικά. Παρά τις διαβεβαιώσεις ήδη την πρώτη φορά πως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί  καλούμαστε να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε κάθε φορά υπομονή. Στις 9 του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να μας καταβληθεί μισθοδοσία δύο μηνών. Αλλιώς θα είμαστε για πέμπτη φορά απλήρωτοι γυρνώντας πίσω στα χρόνια πριν το 2016 που μέναμε επί 6 και 8 μήνες απλήρωτοι λόγω καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων. Όπως όλοι γνωρίζουμε με κατανόηση και υπομονή δεν βιοποριζόμαστε. Δεν καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες και τις άμεσες υποχρεώσεις μας. Επιπλέον έχει κοινοποιηθεί στην Επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2022 η απόφαση 50/2020 του Ειρηνοδικείου Κοζάνης, κατά της οποίας δεν έχει ασκηθεί έφεση και είναι άμεσα εκτελεστή, που αφορά στην καταβολή επιδομάτων εορτών και αδείας σε εργαζόμενους για το 2016-18.Τα ποσά είναι ακόμη οφειλόμενα.  Οφειλόμενα και πολύ μεγαλύτερα παραμένουν και τα αναδρομικά τα οποία προέκυψαν από την ωρίμανση των μισθολογικών κλιμακίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την αναγγελία πρόσληψης του καθενός εργαζόμενου για τα οποία υπάρχουν επίσης διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν.

Συνάδελφοι είναι στον καθέναν μας πλέον προφανές ότι τα προβλήματα Θα διαιωνίζονται όσο υπάρχουμε εργαζόμενοι που – πέραν και της εικοσαετίας σε πολλές περιπτώσεις- παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ανελλιπώς και με συνεχόμενες συμβάσεις, εξακολουθούμε να είμαστε με ΙΔΟΧ συμβάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα , την αξιοπρέπεια, τις ζωές μας.  Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση μεταφορά μας στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και εξασφάλιση της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά , είναι η μόνη λύση στην απληρωσιά μας και αναφαίρετο δικαίωμά μας. Δεν πρέπει και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτά. Ημίμετρα ,αδιέξοδα και στάχτη στα μάτια είναι κάθε φορά οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις όλα τα χρόνια που δουλεύουμε ,απ’ όλες τις κυβερνήσεις πως μας νοιάζονται κι ότι Θα ταχτοποιηθεί το θέμα μας με προκηρύξεις και δήθεν αυξημένη μοριοδότηση (βλέπε Β.Σ.Σ.). Απαιτούμε να τελειώσει η κοροϊδία και η ομηρία. Διεκδικούμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας . Καμία καθυστέρηση μισθοδοσίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν στις 9 Νοέμβρη , μέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας . Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στην αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.