Φοιτητής, μέσω του kozan.gr, ζητεί τον ανασχεδιασμό των δρομολογίων των αστικών για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη

9 Νοεμβρίου 2022
08:52

 

θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμόδιους σχεδιασμού των δρομολογίων των αστικών για τα ΑΕΙ να επιληφθούν του θέματος που υπάρχει όσων αφορά του χρόνου κατά τον οποίο για να φτάσει ένα αστικό και κατά συνέπεια ένας φοιτητής από τα ΚΤΕΛ μέχρι τα ΑΕΙ στη ΖΕΠ κάνει σχεδόν μια ώρα (50 λεπτά) γιατί πηγαίνει πρώτα στα Κοίλα (παλιά ΤΕΙ) – σε τόση ώρα μπορεί να πάει κάποιος άνετα στην Βέροια- πιστεύω ότι το πρόβλημα θα λυνόταν αν πηγαίναν κάποια δρομολόγια απευθείας στη ΖΕΠ ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των φοιτητών. Σας ευχαριστώ.

18 σχόλια

  • Σαφώς και το δρομολόγιο πρέπει να γίνεται απευθείας. Ένα δρομολόγιο ξεχωριστό στα Κοίλα και ένα ξεχωριστό στη ΖΕΠ. Η πόλη πρέπει να εξυπηρετεί τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο.

  • Σωστά θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Θα πρέπει το αστικό που ξεκινάει από το κτελ να πηγαίνει απευθείας στην ΖΕΠ κάνοντας κάποιες στάσεις εντός της πολής και να δημιουργηθεί μία νέα γραμμή που να συνθέει το πανεπιστημίο στα Κοίλα απευθείας με αυτό της ΖΕΠ χωρίς να περνάει μέσα από την πολή (ίσως μέσω Βατερού). Αυτό κρίνεται αναγκαίο μιας και πολλοί φοιτητές πρέπει να μετακινούνται εντός της ημέρας μεταξύ Κοίλων-ΖΕΠ, μιας πολλά εργαστήρια της πολυτεχνικής δεν έχουν μετακινηθεί ή και δεν πρόκειται να μετακινηθούν στα νέα κτίρια της ΖΕΠ. Επιπλέον η θέσπιση μηνιαίας κάρτας μετακινήσεων είναι χρόνιο αίτημα των φοιτητών, ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης.

  • Αχ πιδι μ’ σ αυτήν την πόλη οι καρεκλατοι έχουν αναγάγει σε επιστήμη το “κάμω τον κουκο μπούφο”…άντε να βγάλουμε άκρη…

  • Στην Κοζάνη δυστυχώς όλα γίνονται βάσει συμφερόντων κάποιων
    Ειχαμε τα κτίρια και την έκταση στο πρωιν ΤΕΙ ωστε να τα αναβαθμίσουν και να συμπληρώσουν ότι κτιρια χρειαζοταν με ευκολη πρόσβαση και απο την πόλη της Κοζάνης και από Εγνατία παρόλα αυτά προτίμησαν να το κάνουν σε άλλη πλευρά ωστε να πάρουν αξία τα οικόπεδα και τα χωράφια κάποιων με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και τα δύο και να ταλαιπωρούντε και οι φοιτητές και οι καθηγητές
    Απαράδεκτοι οι αρμόδιοι!!!

    • Πολύ σωστά…και σε μερικά χρόνια που διαδοθεί η ταλαιπωρία μεταξύ των παιδιών δεν θα έρχεται κανένας για σπουδές

      • Γιατι να “διαδοθεί” οπως λέτε η ταλαιπωρία; Να κάνουν άλλο δρομολογιο τα αστικα και μια χαρά. Να μην σκέφτονται μόνο τα καλά και τα συμφέροντα οι ιδιοκτήτες τωνα αστικων.

        • Το λέω γιατί υπάρχουν παραδείγματα πολλά αν έχεις σπουδάσει παιδί , οι πληροφορίες πλέον στα παιδιά διαδονται σε δευτερόλεπτα υπάρχουν πολλά μέσα δεν ήμαστε στο 1990 ξέρω άλλες σχολές που υποβαθμίστηκαν για τον λόγο αυτό και φυσικά και ότι τα ΚΤΕΛ δεν ανταποκρίθηκαν αναλόγως

  • Για εσάς το κάνουν για να γνωρίσετε την πόλη και τις ομορφιές της…..άρε φούρκα που θέλουν οι υπεύθυνοι…

  • Και καλά είναι επιτέλους να δημιουργήσουν (δήμος) χώρο επιβίβασης των μαθητών και όχι να σταματάνε μέσα στο δρόμο και να δημιουργείται μποτιλιάρισμα μέχρι το Ολύμπιο.

  • Οι αρμόδιοι πριν προχωρήσουν στην ανέργεση του κτιρίου όπου θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την νέα δαπάνη ενός νέου κτιρίου θα έπρεπε να λάβουν υπόψη το σύνολο των τμημάτων του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλα μαζί συγκεντρωμμλενα σε ένα χώρο με περισσότερα αμφιθέατρα για να καλύψουν την δυναμικότητα των τμημάτων.Διότι στις ήδη υπάρχουσες αίθουσες υπάρχει πρόβλημα στο τμήματα που φιλοξενούνται στα Κοίλα!

  • Μήπως είναι καλύτερα τα δρομολόγια που διέρχονται από Τριάντα και από Π.Χαριση να γίνουν τακτικότερα χρησιμοποιοντας μικρότερα αστικά και όχι αυτά τα τεράστια γιατί και οι δύο δρόμοι είναι στενοί και ταλαιπωρούνται και οι φοιτητες αλλά και οι οδηγοί των ιχ?

  • Ας βάλουν κι μια επιπλέον γραμμή μίνι μπας που να ξεκινάει απ τα κτελ μετά κέντρο νοσοκομείο σκ ρκα και να τερματίζει στο πανεπιστήμιο. Κι ένα επιπλέον αστικό κτελ γκερτσου ΖΕΠ.

  • ΚΤΕΛ-ΖΕΠ ανά 20′ Λεπτά μέσω γκερτσου
    Τόσο απλά τα πράγματα και ελπίζω να βάλουν καλές στάσεις όχι κάτι παλιές που έβαλαν στα κοιλα

  • Σ`ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΣ ΠΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ.ΕΔΩ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΜΑΔΩΝ.ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ.ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;ΝΟΜΙΖΩ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.