Όπως και να τους δεις, μπροστά – πίσω – δεξιά – αριστερά, δεν αλλάζει τίποτα. Οι ίδιοι και οι ίδιοι και τα ίδια και τα ίδια. Αναφέρομαι στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Αυτοί που απουσίαζαν ήταν οι εργαζόμενοι που ενώ έπρεπε να δώσουν με την παρουσία τους ένα δυναμικό παρόν, προτίμησαν να απέχουν. Οι περισσότεροι δεν απήργησαν και είναι πολύ φυσιολογικό όταν διαχρονικά οι ηγεσίες του Εργατικού και Συνδικαλιστικού κινήματος ανήκουν και υπηρετούν τις Α.Ε. που είναι τα σημερινά κόμματα.

Η εικόνα της συνεχιζόμενης παρακμής ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει – αν έμεινε βέβαια – στον Εργατικό και Συνδικαλιστικό χώρο. Τα εδώ κομματικά τοπικά και περιφερειακά φερέφωνα και παπαγαλάκια έχουν γαντζωθεί για τα καλά στις καρέκλες τις εξουσίας και δεν λένε με τίποτα να τις εγκαταλείψουν. Μίλησα πολύ και πολλές φορές για το παρκάρισμα στις καρέκλες τις εξουσίας και τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας. Αν χρειασθεί θα επανέλθω.

Σήμερα όμως και μπροστά σε αυτήν την συνεχιζόμενη παρακμή πρέπει να αφυπνισθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια βλέποντας την κατάσταση που μόλις παρουσίασα επέλεξαν να απέχουν. Ο χρόνος της αποχής όμως έχει λήξη και οι μεγάλες προκλήσεις – προσκλήσεις είμαι μπροστά μας. Αν δεν ανταποκριθούμε, θα είμαστε μέρος και εμείς της ολικής καταστροφής που συντελείται.

Σε ότι αφορά τώρα την δεξιά και σφόδρα απολίτικη ηγεσία του Ε.Κ. Κοζάνης, αυτή έχει μόνον μία επιλογή. Να παραιτηθεί και να προκηρύξει άμεσα έκτακτο συνέδριο και από εκεί να αναδειχθεί η νέα ηγεσία – εκπροσώπηση του Εργατικού Κινήματος της περιοχής και όχι η καθεστωτική νοοτροπία και αντίληψη που έχει επιβληθεί από τις κομματικούς στρατούς – νομενκλατούρες.

Αυτό οφείλει να πράξει και η αντιπολίτευση. Τέλος στους καθεστωτισμούς και στις διαχειριστικές ηγεμονικές αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Είναι η στιγμή του Νέου, των Νέων, της Αναγέννησης και της Απελευθέρωσης.

 

Τα κομματικά φερέφωνα και οι κομματικοί παπαγάλοι θα οδηγηθούν στην χωματερή τους με την συνοδεία των πολύ χρισημοποιημένων “μαντινάδων” τους.

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος

Κοζάνη, Νοέμβριος 22