Η εταιρεία NAS – Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε., με έδρα την Κοζάνη, συμμετείχε στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 2022 στην Θεσσαλονίκη

10 Νοεμβρίου 2022
18:30
Κανένα σχόλιο

Η εταιρεία μας NAS Νικόλαος Αδ. Στύλας & ΣΙΑ Ο.Ε. είχε την χαρά να συμμετέχει στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 2022 στην Θεσσαλονίκη, από 29 Σεπτεμβρίου έως και 01 Οκτωβρίου 2022. Στην έκθεση η εταιρία μας παρουσίασε στους επισκέπτες του περιπτέρου της το μέλλον της εκπαίδευσης, όπως το έχουμε οραματιστεί, παρέχοντας πλήρη γκάμα εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για εργαστήρια δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.



Αναλυτικά, στο πρώτο στάδιο, μέσω εκπαιδευτικών συστημάτων προσομοιώσεων (προσομοιώσεις γραμμών παραγωγής, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νέων τεχνολογιών, Βιομηχανίας 4.0, έξυπνου σπιτιού, ηλεκτροκίνησης κλπ.) αλλά και με την χρήση νέων μεθόδων διδασκαλίας (όπως η διαδραστικότητα/
augmented reality, το σύστημα trial&error και σφαλμάτων/επιδιορθώσεων), οι σπουδαστές/μαθητές αφομοιώνουν πιο εύκολα την θεωρία, κεντρίζοντάς τους το ενδιαφέρον.

Στο δεύτερο στάδιο, αφού μπορέσαμε με επιτυχία να μεταδώσουμε τις γνώσεις και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των σπουδαστών/μαθητών μας, τους δίνουμε τα εφόδια ώστε να πειραματιστούν με μικρορομποτική (STEM, πλακέτες), μικροελεγκτές (Arduino), όργανα ελέγχου, υλικά πληροφορικής και περιφερειακά που είναι απαραίτητα (Η/Υ, οθόνες, διαδραστικούς πίνακες, εκτυπωτές, scanners, projectors κλπ), αναλώσιμα αλλά και με βιομηχανικό υλικό, όπως συνδέσμους και καλώδια για τα πειράματα/εφαρμογές τους.

Αφού μεταδώσαμε με επιτυχία τις γνώσεις μας θεωρητικά με τα συστήματα προσομοιώσεων και οι σπουδαστές/μαθητές μας έκαναν την πρακτική & τα πειράματά τους στον εξοπλισμό που τους παρείχαμε, το τρίτο στάδιο είναι η εφαρμογή όλων των παραπάνω που μάθαμε: η υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας ή ενός νέου project με την βοήθεια των ερευνητικών ή ρομποτικών ομάδων του ιδρύματός μας. Στην έκθεση, είχαμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο ρομπότ από την ρομποτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σάμο, που ελέγχει σε ιχθυοκαλλιέργειες το δίχτυ που τις προστατεύει για φθορές, ακαθαρσίες κλπ, την ποιότητα του νερού καθώς και τον πληθυσμό των ψαριών μέσω έξυπνων αλγορίθμων. ΠΡΟΣΟΧΗ: το ρομπότ κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από τους σπουδαστές, όχι από έμπειρο προσωπικό που εργάζεται στην βιομηχανία, με το μεράκι και τις γνώσεις τους.

Επίσης, στο περίπτερό μας παρουσιάστηκαν οι σύνδεσμοι της εταιρίας Stäubli για ηλεκτροκίνηση/ηλεκτρικά οχήματα καθώς και λοιπό βιομηχανικό υλικό όπως ειδικά καλώδια, συνδετήρες, αντάπτορες κλπ.. Ο general manager της εταιρίας, κ. Στύλας Αδάμος παρουσίασε στο κοινό της έκθεσης την εταιρίας NAS, καθώς και τα τελευταία project που συμμετέχουμε (όπως το ρομποτικό όχημα για smart agriculture (AGROTOUR) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του έξυπνου συστήματος parking για ΑΜΕΑ στην πόλη της Κοζάνης με την τεχνολογία LoRa).

 

 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες του περιπτέρου μας, τους οργανωτές της έκθεσης και όλους τους συνεργάτες μας (όπως τον κ. Klaus Hohl από την εταιρία ETS Didactic, τον κ. Παρασκευά Κωνσταντίνο από την ομάδα ρομποτικής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ομάδα Democritus Racing Team από το Πολυτεχνείο Ξάνθης) για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχία της συμμετοχής μας στην έκθεση!

Πληροφορίες
Γράμμου 10 50131 Κοζάνη

Τηλέφωνο: 24610.30328 & 22178

Email
: nstylas@otenet.gr
Url:
www.nstylas.com

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.