Δήμος Γρεβενών: Δημοπρατείται η Παιδική Χαρά για Άτομα με Αναπηρία στο Πάρκο των Μανιταριών

10 Νοεμβρίου 2022
20:44

 

Με κεντρικό σύνθημα «προσβάσιμη για όλους», δημοπρατείται από τον Δήμο Γρεβενών η κατασκευή παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Πάρκο των Μανιταριών, ενισχύοντας τις αρχές της καθολικής προσβασιμότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων.

Το κοινωνικό αυτό έργο της Δημοτικής Αρχής με τίτλο «ΔHMIOΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΑ», προϋπολογισμού 430.000€ χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, θα καταλαμβάνει έκταση 885 τετραγωνικών μέτρων εντός του Πάρκου και θα είναι προσαρμοσμένο με τέτοιον τρόπο προκειμένου άτομα με αναπηρία να μπορούν να χαρούν το παιχνίδι ελεύθερα και με ασφάλεια.

Επισημαίνεται ότι το χώρος του παιχνιδιού θα ακολουθεί έναν αειφόρο και λειτουργικό σχεδιασμό, με σαφή διαχωρισμό ηλικιακών ομάδων και μεγάλη ποικιλία εξοπλισμών και δραστηριοτήτων, ενισχύοντας τη συμμετοχή, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, θα εγκατασταθούν κούνιες νηπίων-παίδων αλλά και ειδικού καθίσματος για άτομα που χρειάζονται περισσότερη στήριξη κατά τη χρήση του οργάνου, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να παίξουν μαζί και να συναναστραφούν διασκεδάζοντας. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν διαδραστικά πάνελ δραστηριοτήτων, σύνθετα με ειδικές ράμπες, θεματικά παιχνίδια καθώς και μπάλα μουσικής και αφήγησης, αποτελώντας μία ενδιαφέρουσα ενασχόληση για κάποιον επισκέπτη με δυσκολίες όρασης.

«Σεβόμενη πιστά τη διαφορετικότητα, η Δημοτική Αρχή υλοποιεί με σταθερά και σίγουρα βήματα έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που στόχο έχουν την προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς των ατόμων με αναπηρία στον δημόσιο χώρο», τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

  Δημάρχου Γρεβενών

Ένα σχόλιο

  • Φαίνεται να είναι ένα εργο που δημοπρατήθηκε χωριστά σαν ολοκληρωμένος χώρος, που όντως θα είναι λειτουργικός θα σέβεται και θα εξυπηρετεί τις συγκεκριμενες ανάγκες. Προφανώς θα γίνει και με τον ανάλογο σεβασμό στον περιβάλλοντα χωρο. Έτσι γίνονται πραγματικα έργα που θα αποδώσουν θετικά και προς την κοινωνία. Όχι σαν τις αποφάσεις και τα σχέδια του δήμου Κοζάνης: μία πίτα με απ’ όλα και Μερέντα μαζί, μέσα στον Δημοτικό Κήπο…που δεν θα είναι πια δημοτικός κήπος αν γίνουν αυτά που αποφασίζουν οι οικονομικές επιτροπές χωρίς να ρωτήσουν κανεναν…ακόμα και είναι νομιμοποιημένη αυτη η διαδικαδια δεν σημαίνει ότι είναι ούτε σωστη ούτε δίκαιη..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.