Στο περιθώριο της επίσκεψης του πρώην υφυπουργού υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στην Πτολεμαΐδα, οι συνδαιτυμόνες του σε ένα τραπέζι φρόντισαν να «ανεβάσουν» βίντεο στο οποίο φαίνεται να διασκεδάζουν τραγουδώντας αντάρτικα τραγούδια.

Συγκεκριμένα ένα τραγούδι που αναφέρεται στην εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στην δράση του στην περιοχή μας, ενάντια στον άγγλο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το ντόπιο μοναρχοφασισμό.

Αλήθεια δεν βρέθηκε κάποιος από την παρέα του κυρίου Πολάκη να του υπενθυμίσει ότι ο αγώνας του ΔΣΕ, ήταν αγώνας αντιιμπεριαλιστικός; Ότι στρεφόταν ενάντια σε κάθε είδους υποταγή και υποδούλωση σε ντόπιους και ξένους δυνάστες; Να του ψιθυρίσει έστω στο αυτί ότι «γινόμαστε ρεζίλι όταν τραγουδάμε εμείς αυτά τα άσματα»;

Γιατί ο λαός μας έχει μνήμη και γνώση κ. Πολάκη. Και ιστορία γνωρίζει και τους αγωνιστές του τιμάει. Και δεν επιτρέπει στον κάθε τυχοδιώκτη να τους πιάνει στο στόμα του.

Δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πολλαπλασίασε τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα μας μετατρέποντάς την σε βασικό στυλοβάτη των ιμπεριαλιστών και των σχεδίων τους στην Ν/Α μεσόγειο με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Αυτών των αποφάσεων τις συνέπειες ζούμε σήμερα με την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών κατά παραγγελία των συμφερόντων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια είχε και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκούσε οφέλη. Τρίβουν τα χέρια τους αμερικανικοί και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για τον «ανασχεδιασμό» του ενεργειακού χάρτη της περιοχής, για τον έλεγχο των δικτύων μεταφορών, logistics, τηλεπικοινωνιών κ.ο.κ.

Αυτά λοιπόν ήταν οι «μούσες» που ενέπνευσαν το Πολάκη και την παρέα του και μερακλωμένοι τραγουδούσαν αντάρτικα; Ποιος όμως έχασε την ντροπή για να την βρει ο Πολάκης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Ενάντια σε όλους αυτούς που πολέμησαν οι μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους ιμπεριαλιστές και τις ενώσεις τους, συνεχίζουμε τον αγώνα και σήμερα. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλεύεται και να ευτελίζει την μνήμη και την ιστορία τους.

Πτολεμαΐδα 11/11/2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. Μέλος της FIR

Βασ. Σοφίας 34 – 1οςΟΡΟΦΟΣ

50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΤΗΛ: 2463506507