Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας: Δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στις γυναίκες Ρομά για γυναικολογικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος

12 Νοεμβρίου 2022
11:06
Κανένα σχόλιο

 

Στις 7 Νοεμβρίου 2022 το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου», πραγματοποίησε δράση με στόχο την ενημέρωση των γυναικών Ρομά σχετικά με γυναικολογικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 15 γυναίκες Ρομά, οι οποίες άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον γυναικολόγο μαιευτήρα Διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κοσκοσά, τον ειδικευόμενο γυναικολόγο της Μαιευτικής κλινικής, κ. Αναστασιάδη Χρήστο και την κα Δημοπούλου Σταυρούλα, μαία της Μαιευτικής κλινικής, να αναφέρονται σε σημαντικά γυναικολογικά θέματα και πιο συγκεκριμένα στις μεθόδους αντισύλληψης, στη σημαντικότητα του έγκαιρου γυναικολογικού ελέγχου, κ.α.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τον γυναικολόγο κ. Ιωάννη Κοσκοσα, τον ειδικευόμενο γυναικολόγο κ. Αναστασιάδη Χρήστο, την μαία κα Δημοπούλου Σταυρούλα για την άψογη συνεργασία και τη διάθεσή τους για συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις της δομής, τον κ. Αναστάσιο Μπατμά, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στη δράση.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Φλώρινας

Μαρία Μίσιου, Κοινωνική Λειτουργός

Ραχήλ Ρίζου, Ψυχολόγος

Αννα Ράπου, Διαμεσολαβήτρια

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.