Επιβεβαίωση του kozan.gr – Το δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης για τη συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα  με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Κοζάνης Σπύρο Διόγκαρη

12 Νοεμβρίου 2022
14:54

 

 

 Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα  με τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Σπύρο Διόγκαρη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Κοζάνης με θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την ανάγκη συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο των συναρμοδιοτήτων του Δήμου Κοζάνης και της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με το ν.4830/21.

 Ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για :

  • τις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά τον τομέα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
  • όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες/δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων,
  • την πιστή τήρηση όλων των διατάξεων του ν.4830/21 από το Δήμο Κοζάνης όπως άλλωστε προέκυψε και από τον πολύ πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις κατά το νόμο αρμόδιες υπηρεσίες και την έκδοση του σχετικού Δελτίου Ελέγχου,
  • τις αιτίες που παραμένει ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
  • τις ανεξέλεγκτες εστίες που αποτελούν αιτία διόγκωσης του προβλήματος των αδέσποτων και
  • τις υποδομές (δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς και το στάδιο εκπόνηση της μελέτης του νέου καταφυγίου, δημοτικό κτηνιατρείο κ.α) που υποστηρίζουν το έργο του Δήμου.

Μέσα από τη συζήτηση και την ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων κρίθηκε αναγκαίο να ενεργοποιηθούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα. προκειμένου να υποβοηθήσει την ευζωία των ζώων συντροφιάς και κυρίως τη μείωση δημιουργίας νέων αδέσποτων.

12 σχόλια

  • Συναντήθηκαν για τα σκυλιά χωρίς τους δύο ανθρώπους που τα χειρίζονται, τον Μαγγιρίδη και τον Διευθυντή.Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

  • Χθες εγινε η συναντηση σημερα βγαλαν δελτιο τυπου. Γιατι αραγε? Επειδη το αποκαλυψε το kozan.gr ηταν μονοδρομος? Γιατι δεν βγαλατε νωριτερα. Γιατι δεν σας συμφερει αυτη η κατασταση με τα αδεσποτα. απο την στιγμη ομως που βγηκε σε καποιο σαιτ δεν μπορουσατε να κανετε και αλλιως. οκ καταλαβαμε οτι ειστε μια αποτυχια σε ολα. ποτε στο παρελθον αστυνομικος παραγοντας δεν επισκεφτηκε δημοτικη αρχη για το θεμα των αδεσποτων. το καταφερατε και αυτο ..

  • Στο δρόμο προς χαραυγή θα γίνει κάνα θανατηφόρο με τόσα αδέσποτα στο δρόμο να μου το θυμηθείτε εκεί στα ζεστά σας τα γραφεία.

  • Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΓΕΛΆΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ. Η ΠΕΡΙΒΌΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΑΙ. ΑΚΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ .

  • αν θες να βοηθήσεις πραγματικά κύριε Διευθυντά βγάλε τους αστυνομικούς στους δρόμους να να ελέγξουν αν οι ιδιοκτήτες εφαρμόζουν το νόμο με τα νόμιμα τσιπαρισμένα σκυλιά τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε μόνα τους τα πρωινά στο σχολείο και το απόγευμα στις αθλητικές τους δραστηριότητες

  • Μα γιατι; αφηστε να δαγκαναν τους ανθρωπους ,μην παρεξηγηθουν τα σκλια;λεω εγω τωρα ,αλλα αυτη ειναι η καταπληκτικη ενωση αδεσποτων ανθρωπων και ζωων,για τα ζωα καποια στιγμη θα τα μαζεψουν διοτι στην πολη υπαρχουν και σοβαροι ανθρωποι και θεσμοι (πλην του δημου),για τους αδεσποτους ανθρωπους δεν ξερω πως μπορει να γινει αυτο ,ειδικα οταν κατεχουν δημοτικα αξιωματα……

  • Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για :
    την πιστή τήρηση όλων των διατάξεων του ν.4830/21 από το Δήμο Κοζάνης 
    “Τα ζώα που περισυλλέγονται επειδή περιφέρονται σε δημόσιους χώρους ελέγχονται για ηλεκτρονική σήμανση.
    (βα) Αν δεν έχουν σήμανση θεωρούνται αυτόματα αδέσποτα και:
    (βαα) Οδηγούνται στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε συνεργαζόμενα με τον δήμο κτηνιατρεία, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, αποπαρασιτώνονται, εμβολιάζονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση και καταγράφονται στο ΕΜΖΣ ως αδέσποτα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 4”

    Αυτό Όσον αφορά την πίστη τήρηση των διατάξεων του νόμου.
    Είναι σίγουροι ότι τον διάβασαν;
    Και αν τον διάβασαν τι κατάλαβαν ;
    Αν κατάλαβαν πότε θα τα εφαρμόσουν;

  • Για όποιον δεν κατάλαβε, ο ανύπαρκτος ετοιμάζεται για τις επόμενες εκλογές. Δύσμοιρη Κοζάνη, τι σε περιμένει πάλι!

    • Μια ζωή Δαγκωτό μαλουτα και στης ερχόμενες εκλογές μου αρέσει οπός έχει η κατάσταση στο μπ…λο την Κοζάνη

  • Στα κρατητήρια τα σκυλιά με ποδοπέδες,μέχρι να τα βγάλει έξω ο κουγιας,βρε δεν πάμε καθόλου καλα!
    Και μετα εφετείο.
    Η φάρμα- ή ειρκτή των Ζώων.

  • Δεν καταλάβατε τι έγινε ? Ο δήμαρχος είναι στα όρια αυτόφωρης σύλληψης ….μάλλον ο Διογκαρης φρεναρησε κάποιον πολίτη …..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.