Mε το δεξί στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής – Νίκησε με σκορ 1-5 στο γήπεδο Νεάπολης Λάρισας από τον νεοφώτιστο Δωτιέα Αγιάς

13 Νοεμβρίου 2022
19:45
Ξεχείλιζε η ποιότητα στην ομάδα της Κοζάνης που μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής αφού πήρε εμφατική νίκη με 1-5 στο γήπεδο Νεάπολης Λάρισας από τον νεοφώτιστο Δωτιέα Αγιάς. 
Με 3 «περυσινούς» (Παπαργυρίου, Ν. Μπίντσης, Καραγιάννης) και 8 νέους παίκτες που έκαναν το ντεμπούτο τους με τα ερυθρόλευκα, η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα κυριάρχησε στο γήπεδο και πήρε μία άνετη νίκη.
Σίγουρα ο αντίπαλος ήταν περιορισμένης δυναμικότητας (πέραν του γκολ που σημείωσε δεν απείλησε) αλλά και πάλι η Κοζάνη έδειξε πολλά θετικά στοιχεία, με κάποια διαστήματα που «χανόταν η μπάλα».
Αν και η ομάδα στήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, η Κοζάνη έδειξε ότι θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του 2ου Ομίλου, κάτι που βέβαια πέτυχε και πέρυσι αλλά της αφαιρέθηκε σ’ ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στον αγώνα με τον Δωτιέα στην θέση του σέντερ-φορ ξεκίνησε ο μέσος Νίκος Μπίντσης (που πέτυχε 2 γκολ) καθώς ο Κανούλας ήταν τραυματίας, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο ανέτοιμος Νιάσσε.
Πολύ θετική η εμφάνιση του Φινλανδού «δεκαριού» Κίτον Ίσακσσον που είχε δύο ασσίστ κι ένα γκολ ενώ έδειξε πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά παρά το δύσκολο τεραίν.

Στο πρώτο ημίχρονο, μετά το αναγνωριστικό πρώτο 20λεπτο κι αφού η Κοζάνη άρχισε να συνηθίζει τον βαρύ και στενό αγωνιστικό χώρο, οι ερυθρόλευκοι επέβαλαν το παιχνίδι τους και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας δύο γκολ ενώ έχασαν και κάποιες καλές ευκαιρίες.
Στο 22’ εναέριο σουτ του Μπίντση μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Πατέτσος.

Στο 26’ η Κοζάνη άνοιξε το σκορ μετά από κάθετη πάσα του Ίσακσον στον Νίκο Μπίντση που μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 32’ σουτ του Μπίντση από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.
Στο 33’ σέντρα του Πάνου, ο Πατέτσος δεν βρήκε καλά την μπάλα που έφτασε στον Μπίντση, σουτ του επιθετικού της Κοζάνης και πάλι από καλή θέση, άουτ.
Στο 34’ πάσα του Πάνου στον Καραγιάννη, δυνατό σουτ του Καραγιάννη, η μπάλα «έγλειψε» το πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού και πέρασε άουτ.
Στο 43’ κόρνερ από αριστερά του Πάνου, δυνατή κεφαλιά από κοντά του προωθημένου Θωμά Γιαλαμίδη, 0-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε σχετικά χαλαρά με αποτέλεσμα ο Δωτιέας να μειώσει σε 1-2.
Το γκολ αυτό αποτέλεσε «καμπανάκι» για τους ερυθρόλευκους που «σοβαρεύτηκαν» και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο πέτυχαν άλλα τρία γκολ, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο της σαιζόν.
Στο 56’ ο Βαγγέλης Βλησαρούλης μπήκε από αριστερά και με δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία μείωσε σε 1-2.
Στο 58’ ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Δρόσο για διαμαρτυρία κι έτσι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες.
Στο 64’ μετά από κόρνερ του Πάνου η μπάλα έφτασε στον Μπίντση στο δεύτερο δοκάρι που έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού και πέρασε άουτ.
Στο 65’ η Κοζάνη πήρε «μαξιλάρι» ασφαλείας δύο τερμάτων με κεφαλιά από κοντά του Νίκου Μπίντση μετά από σέντρα ακριβείας του Ίσακσον.
Στο 75’ κάθετη του Καραγιάννη στον Ισακσον, πλασέ του τελευταίου, η μπάλα πέρασε από τον τερματοφύλακα με κατεύθυνση τα δίχτυα, αλλά κόλλησε στην λάσπη λίγο πριν την γραμμή κι ο Γιαννακόπουλος με υπερένταση πρόλαβε να αποκρούσει.
Στο 78’ σέντρα του Αποστολίδη στον Ίσακσον που με δυνατό σουτ έκανε το 1-4 σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ στην Ελλάδα.
Στο 93’, στην τελευταία φάση του αγώνα, η Κοζάνη έκανε το τελικό 1-5 με κεφαλιά του Νίκου Πάτα μετά από σέντρα του Αποστολίδη.

Την ερχόμενη Κυριακή 20/11/2022 η Κοζάνη θα φιλοξενήσει την Καστοριά.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Πατέτσος, Παϊτέρης, Γιαννακόπουλος, Τσακάλι, Ζάρζας, Αποστολίδης (46’ Ντελής), Χατζής (72’ Σταθάκος), Ντακούλας (81’ Αναδόλου), Λαβαντσιώτης, Βλησαρούλης, Δρόσος.

ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος, Παπαργυρίου, Γιαλαμίδης, Κούφας (46’ Πάτας), Ψάλτης, Ν. Μπίντσης (72’ Τσώτσος), Καραγιάννης (80’ Στόϊος),  Ίσακσον (81’ Αντάμης), Αποστολίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος (72’ Μπακάλης).

Διαιτητής: Α. Νικόπουλος (Σάμου).
Βοηθοί: Σ. Σφυρής (Θεσσαλίας), Α. Δοδόγλου (Φθιώτιδας).

Ένα σχόλιο

  • Να ενημερωθούν οι τοπικοί άρχοντες που “φρόντισαν” με την απραξία τους να μην ανέβουμε κατηγορία. Ειδικά ο Μαλουτας που γιόρτασε τη μη άνοδο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.