Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εορδαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε στις 24 Οκτωβρίου 2022 τη δράση «Δείπνο στο Σκοτάδι»

16 Νοεμβρίου 2022
16:03

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εορδαίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε στις 24 Οκτωβρίου 2022 τη δράση «Δείπνο στο Σκοτάδι».

Σκοπός της δράσης ήταν η συμπερίληψη της οπτικής αναπηρίας και η δημιουργία ενσυναίσθησης στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας. Οι συμμετέχοντες ήταν άνθρωποι που εργάζονται σε δομές και υπηρεσίες της πόλης και έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα με αναπηρίες.

Η Δράση ξεκίνησε έξω από τον κύριο χώρο διεξαγωγής της, λίγα μέτρα από το εστιατόριο «Πινάκιο», όπου οι συμμετέχοντες, αφού έκλεισαν τα μάτια τους, οδηγήθηκαν από τους εθελοντές μέσα στο εστιατόριο. Το Δείπνο ξεκίνησε με την παρουσίαση των πιάτων από τον Νίκο Κυψίδη ο οποίος σε συνδυασμό με το wine pairing που φρόντισε ο Sommelier Λευτέρης Γαβριηλίδης, τα επιμελήθηκε με πολλή φροντίδα. Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, οι συμμετέχοντες είχαν πάντα τα  μάτια κλειστά. Με αυτό τον τρόπο η όξυνση της γεύσης, της όσφρησης και της ακοής αυξήθηκε και έτσι, για όση ώρα διήρκησε το γεύμα ο καθένας μπορούσε να αντιληφθεί τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης σε στο συγκεκριμένο κομμάτι της καθημερινότητας τους.

Στη  δράση συμμετείχε το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας  προσφέροντας ζωντανή κλασσική μουσική από βιολί στους συμμετέχοντες.

Επίσης, εθελοντές του Τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Σχολής Υγείας εκπαιδεύτηκαν από μέλος του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και πήραν μέρος  στη δράση ως βοηθοί σε κάθε τραπέζι προκειμένου να εξασφαλιστεί η  ασφάλεια και η άρτια διεξαγωγή της.

Μετά το πέρας του Δείπνου, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος. Σιδηρόπουλος Κοσμάς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας κα. Χριστάκη Ειρήνη ευχαριστώντας και οι δύο τους συμμετέχοντες.

Στην συνέχεια, ακολούθησε διάλογος για τον τρόπο που βίωσαν οι παραβρισκόμενοι τη δράση , τα συναισθήματα που προκλήθηκαν και τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν.

Στο κλείσιμο της Δράσης, τόσο οι Διοργανωτές όσο και οι εθελοντές δήλωσαν την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας τους και σε άλλες Δράσεις με στόχο  την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα αναπηρίας.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το video της Δράσης έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της ΚΕΔΕ https://kedeordaias.gr/2022/11/16/dinnerinthedark_final/  καθώς και στο επίσημο κανάλι της στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/kjLKcPNJA6k

https://youtu.be/kjLKcPNJA6k      ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.