Enel Green Power: Η μεγαλύτερη «πράσινη» εταιρική ομάδα έτρεξε στον Μαραθώνιο της Αθήνας

17 Νοεμβρίου 2022
18:40
Κανένα σχόλιο

  • Η Enel Green Power δημιούργησε την μεγαλύτερη «πράσινη» εταιρική ομάδα στον Μαραθώνιο της Αθήνα, με 14 συμμετοχές εργαζομένων της από 12 διαφορετικές χώρες να τρέχουν τον αυθεντικό μαραθώνιο και πάνω από 70 να τρέχουν τα 5 & 10 χιλιόμετρα

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2022 –  Δυναμική ήταν η παρουσία της Enel Green Power Hellas στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. 14 Mαραθωνοδρόμοι εργαζόμενοι της Enel Green Power από 12 χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Αργεντινή, Μεξικό, Χιλή, Ινδία, Νότια Αφρική, Βραζιλία, Κολομβία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία) ταξίδεψαν και έτρεξαν τον αυθεντικό μαραθώνιο, τα 42,195 μέτρα. Επίσης 76 εργαζόμενοι από το ελληνικό παράρτημα έτρεξαν τα 5 και τα 10χλμ, δημιουργώντας όχι μόνο την μεγαλύτερη «πράσινη» εταιρική ομάδα αλλά παράλληλα και την πιο φιλική προς τη διαφορετικότητα. Μαζί τους και ο Salvatore Bernabei, CEO of Enel Green Power & Head of Thermal Generation.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/DiBOaP_yEw

Μία ομάδα, μία εταιρεία, μία οικογένεια

Ένα ζεστό και ηχηρό χειροκρότημα λίγο πριν τον τερματισμό περίμενε τους 14 Μαραθωνοδρόμους της Enel Green Power, τόσο από εργαζόμενους που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, όσο και από συναδέλφους που επέλεξαν να παρευρεθούν ως θεατές στο Μαραθώνιο. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση και στήριξη της Enel Green Power Hellas, καθώς κατά την περίοδο προετοιμασίας λάμβαναν κάθε εβδομάδα tips για την προετοιμασία τους, δεδομένου πως ειδικά για τους αρχάριους εργαζόμενους κρίθηκε απαραίτητη η παροχή επιπρόσθετης υποστήριξης.

Η Head of HR Europe της Enel Green Power, Ευγενία Μελέα, σημείωσε: «Το παγκόσμιο κάλεσμα της Enel Green Power Hellas προς όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου μας ανά τον κόσμο να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί μια εμβληματική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της απόφασης της εταιρείας να οριστεί το 2022 ως χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης. Όλοι μαζί οι συνάδελφοι, κάτω από τις κοινές αξίες που μας ενώνουν, ενωθήκαμε, τρέξαμε και γνωριστήκαμε καλύτερα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, υπό το πρίσμα του Diversity & Inclusion είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται γιατί φέρνουν κοντά συναδέλφους από διαφορετικούς πολιτισμούς και συνήθειες. Εξάλλου, η Enel Green Power Hellas, είναι η πρώτη εταιρεία ΑΠΕ στην Ελλάδα που υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στόχο έχει την προώθηση της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στην εργασία, ανεξάρτητα από ηλικία, αναπηρία, φύλο, φυλή ή εθνοτική καταγωγή, θρησκεία ή σεξουαλικό προσανατολισμό».

Η διαφορετικότητα και ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα της Enel Green Power Hellas

Έχοντας ορίσει το 2022 ως χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, η Enel Green Power Ηellas απέδειξε έμπρακτα τη συλλογική δέσμευση και προσπάθεια της εταιρείας για συστράτευση των ανθρώπων της σε δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες προάγουν και στηρίζεις τις πανανθρώπινες αξίες της αξιοκρατίας, της ισότιμης συμμετοχής, της ομαδικότητας και του εθελοντισμού.

Λαμπρό παράδειγμα στήριξης στη διαφορετικότητα είναι το γεγονός ότι η Enel Green Power Hellas στηρίζει από το 2019, τις προπονήσεις και τους αγώνες του Γιώργου Μουχθή, ενός διακεκριμένου αθλητή ΑΜΕΑ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Παράλληλα, η Enel Green Power Hellas στηρίζει διαχρονικά αθλητικούς συλλόγους ποδηλασίας, μπάσκετ και άλλων αθλημάτων ευγενούς άμιλλας. Ταυτόχρονα, έχει συμβάλει με ποικίλους τρόπους στη διοργάνωση αγώνων όπως ο Ποδηλατικός Αγώνας «Θυσίας» στα Καλάβρυτα, ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κα.

Η Enel Green Power, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή της σε ένα βιώσιμο μοντέλο βασισμένο σε πρωτοβουλίες που ωφελούν τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας (Creating Shared Value) της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Στόχο 3 – Καλή υγεία και ευημερία και στον Στόχο 10 – Λιγότερες Ανισότητες.

Enel Green Power:

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 55GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.