Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: 6.500 νεκροί εργάτες ..ίσως και 15.000! Περισσότερες από 35.000 καταγγελίες για απλήρωτη δουλειά και εργοδοτική ασυδοσία Μουντιάλ, Κατάρ 2022

20 Νοεμβρίου 2022
17:36

 Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργάτες στα εργοτάξια και τις ανακαινίσεις, Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι

Το Μουντιάλ στο Κατάρ στιγματίζετε από τους χιλιάδες θανάτους εργατών, μένει ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόσμου και του ποδοσφαίρου. FIFA, χορηγοί, κατασκευαστικές εταιρίες θησαυρίζουν πάνω στους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες που έχτισαν με τον ιδρώτα τους ποδοσφαιρικά παλάτια. Η προσπάθεια συγκάλυψης της πραγματικότητας μας εξοργίζει. Η υποκρισία των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ μας εξαγριώνει.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας, με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, αλλά και η εξοντωτική πίεση από μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των έργων του Μουντιάλ, είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Για να βάλουμε φρένο στην εκμετάλλευση πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Να διασφαλίσουμε και να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας, με τους αγώνες μας και την πάλη μας σε κάθε χώρα και χώρο δουλειάς.

Αλληλεγγύη στους εργάτες μετανάστες και μη στο Κατάρ, πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και σακατεμένων εργατών.  Αλληλεγγύη στους οικοδόμους όλου του κόσμου.

Κάτω η εκμετάλλευση και η σύγχρονη σκλαβιά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

 

 

Ένα σχόλιο

  • άντε -άντε ,πόσο πίσω είστε συντρόφια….ούτε ο Στάλιν θα το σκεφτόταν όπως εσείς…τι σας δίνουν και πίνετε και μας δεν μας δίνετε,,,,,,,

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.