Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης: Ελλιπής η τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης με ευθύνη της ΔΕΗ

22 Νοεμβρίου 2022
12:32

 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης θα ήθελε να ενημερώσει τους διασυνδεδεμένους στο δίκτυο τηλεθέρμανσης καταναλωτές ότι λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του συστήματος της τηλεθέρμανσης Κοζάνης από  μία και μόνο λιγνιτική μονάδα του ΑΗΣ/ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ενδέχεται να παρουσιαστεί αστάθεια στην λειτουργία της και ανεπάρκεια στην παροχή θερμικής ισχύος, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους που η ζήτηση θα είναι αυξημένη, και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή η κατάσταση. Η επιχείρηση, δυστυχώς, αδυνατεί να καλύψει το έλλειμμα του φορτίου αυτού με την χρήση του λεβητοστασίου αιχμής.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι καταναλωτές όπως ρυθμίσουν τους θερμοστάτες της εσωτερικής τους εγκατάστασης θέρμανσης μεταξύ 19 και 21ο C, ενώ σε περίπτωση πολύωρης ή μακροχρόνιας απουσίας τους καλό θα είναι να ρυθμίζουν τον θερμοστάτη στο επίπεδο της αντιπαγωτικής προστασίας ( ~ 3 – 4ο C), έτσι ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τα Δημόσια κτίρια παρακαλούμε τους υπευθύνους τους τις ώρες που δεν λειτουργούν να κλείνουν τους θερμοστάτες για να γίνεται και εκεί εξοικονόμηση ενέργειας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Από την

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

31 σχόλια

  • Νέα πρωτοτυπία μη αποδοχής των ευθυνών της από την αποτυχημένη διοίκηση της επιχείρησης ,διότι αυτό που επικαλείται είναι γνωστό στους παροικουντες την Ιερουσαλήμ εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια
    Απλώς το αντιμετώπιζε εις βάρος των καταναλωτών και της είσπραξης χρημάτων από την ΔΕΗ

  • Γιατί στο τέλος κάθε άρθρου που ανεβάζετε κύριοι της δευακ κλείνετε με το ‘ευχαριστουμε για την κατανόηση ‘; Δεν υπάρχει καμία κατανόηση έχει καταντήσει ξεφτίλα πλέον.

    • Είναι και ευγενικοί τρομάρα τους….. και τέλος πάντων δεν υπάρχει καμία κατανόηση στο να πληρώνουμε θέρμανση και να μην έχουμε…Να γράφουν οι θερμίδες και τα σώματα να είναι χλιαρά

  • Στην ανακοίνωση σας θα έπρεπε επίσης να τονιστεί με έντονη μαύρη γραμματοσειρά και υπογράμμιση το εξής σημείο : <>…. Εν πάση περιπτώσει ως καταναλωτές που πληρώνουμε θέλουμε να μάθουμε τι προτίθεστε να πράξετε για τη λύση του προβλήματος πέραν της απλής γνωστοποίησης!!!!

  • ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ!!
    ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΞΕΡΕΤΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΕΞΟΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!
    Υ.Γ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.

  • Η Σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της ΔΕΗ ,του Δήμου (επί δημαρχίας Ιωαννίδη Ελευθερίου) και της ΔΕΥΑΚ αναφέρει ότι η ΔΕΗ έχει συμβατική υποχρέωση παροχής θερμικής ενέργειας για την Τ/Θ μέχρι την 31/12/2020.
    Οταν υπογραφόταν αυτή η σύμβαση όλοι οι κύριοι αυτοί και μερικοί άλλοι που ήτανε;
    Τώρα τα ρίχνουν στη ΔΕΗ;
    Γιαυτους η τηλεθερμανση τελείωνε με το τέλος του 2020;
    Τώρα θα κρυωσουν και θα φταίνε άλλοι;

  • Αυτοί που βγάζουν μακροσκελείς ανακοινώσεις αλλά διοίκησαν επί πέντε χρόνια την επιχείρηση,και υπέγραψαν την παραταση_ανανεωση της σύμβασης με την ΔΕΗ,πόσο ακόμη θα κάνουν οτι αγνοούν τις ευθύνες τους
    Κάποιος δεν έλεγε ότι από το θέμα αυτό θα φέρει …μύρια στην ΔΕΥΑΚ
    Τόσο μνήμη χρυσόψαρου έχουν η μουγκα στη στρουγκα
    Έτσι κυριοι

  • Και σαν έρθουν εκλογές τί έγινε (ενεργός δημότης;;;;;) Πάλι οι ίδιοι κατεβαίνουν υποψήφιοι και πάλι εσύ τους ίδιους θα ψηφίσεις….!!!!! Τώρα, εκτός από αυτά που αναφέρει η ΔΕΥΑΚ, καλό θα ήταν να μας πει αν θα υπάρξει και κάποια μείωση!!!! στους λογαριασμούς λόγω του ότι δε θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της…… Τί λέτε;;;;;;;;;;;;

    • ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!
      ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.
      ΕΙΔΙΚΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ ΠΟΤΕ!!!

  • ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ. ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ.

  • Καμία κατανόηση! Πληρώνουμε και απαιτούμαι να βρείτε λύση! Διαλυσατε τα πάντα! Δεν αφήσατε τίποτα όρθιο μόνο τα φωτοβολταϊκά έμειναν στην Κοζάνη

  • Σαν επιχείρηση πρέπει να εξασφαλίστε την θερμική κάλυψη των πελατών σας.Εγω δεν έχω καμία με την ΔΕΗ. Εγώ εσάς πληρώνω για θέρμανση. Αν δεν φτάνει το θερμικό φορτίο της ΔΕΗ κάψτε πετρέλαιο και κάντε αγωγή στην ΔΕΗ να σας το πληρώσει.

  • Δηλαδή θα έχουμε 1-2 ευρώ έκπτωση στον λογαριασμούς μας επειδή δεν μπορούμε να ζεσταθούμε πάρα το γεγονός που καταναλώνουμε το ‘ προϊών ‘ σας
    Και ναι βέβαια το ξέρουμε ότι δεν φταίτε εσείς

  • ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

    ΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΜΕ ΨΕΥΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ-ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ;

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ;
    ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΙΣ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ CO2

    ΠΟΙΟΙ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΑΦΡΟΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛ.ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;
    ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ CO2;

    ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΔΕΣΑΝ ΕΣΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ( ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ – ΚΟΨΕΙ ΚΕΦΑΛΙ! ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ;

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ;

    ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ…ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΑΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ;
    ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΗ Ή ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗ;
    ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ;

  • Εσείς εκεί στην ΔΕΥΑΚ είστε για τα πανηγύρια κοινώς . Αφού λοιπόν εσείς (όχι η ΔΕΗ) δεν είστε σωστοί με τις υποχρεώσεις σας προς τους καταναλωτές, έτσι και εμείς δεν θα είμαστε σωστοί απέναντι σας, κοινώς δεν θα σας πληρώνουμε λογαριασμούς αν δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση!!!!!

  • Βάλτε τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά τώρα για να ζεσταθείτε. Όταν έκλειναν τα ορυχεία σφυρίζατε αδιάφορα.

  • ο σχεδιασμός σας τόσα χρόνια που ξέρετε ότι θα ερχόταν η κατάσταση αυτή, ήταν να βγάλετε μια ανακοίνωση μετάθεσης ευθυνών κ να ζήτησε την κατανόηση των καταναλωτών;;;είστε τραγικοι κ ανίκανοι ταυτοχρονα!!!!!! Βέβαια μπορεί ο Δήμος να ανεβάσει τον ειδικό φόρο υδρευσης στο 150% και να προσθεσει έναν ειδικό φόρο 200% στη τηλεθερμανση, ώστε να μη υπάρξει προβλημα με μισθοδοσίας μπόνους κλπ των εξαίρετων στελεχών της ΔΕΥΑΚ.

  • Οι δημότες της Κοζάνης ως πελάτες της ΔΕΥΑΚ έχουν υπογράψει σύμβαση με την Επιχείρηση και όχι με την ΔΕΗ και φυσικά απαιτούνε θέρμανση αυτή την περίοδο του ψύχους.
    Το να φταίει η ΔΕΗ και να τα ρίχνουν εκεί σίγουρα δεν αφορά τους δημότες και δεν τους καλύπτει αυτή η δικαιολογία.
    Υπάρχουν Διοικήσεις και στην ΔΕΥΑ Κοζάνης και στον Δήμο Κοζάνης ή μήπως δεν υπάρχουν;;;;
    Γνωρίζουν το πρόβλημα και οφείλουν να δώσουν λύση χθές και όχι αύριο διαφορετικά μιλάμε για άλλη μία μείωση του βιοτικού επιπέδου ζωής λόγω της μη παροχής θερμικής ενέργειας στους καταναλωτές.
    Πραγματικά πόσο ακόμη θα μένουν όλοι αμέτοχοι και ανεύθυνοι ενώ είναι σε θέσεις ευθύνης σε όλα τα επίπεδα τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής πολιτικής σκηνής;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.