Να μην μείνει ούτε ώρα χωρίς θέρμανση η πόλη

22 Νοεμβρίου 2022
20:08

                Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για την ελλιπή τροφοδοσία του συστήματος τηλεθέρμανσης από μια μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των εργαζόμενων και του λαού για τα ζητήματα που προκύπτουν με την τηλεθέρμανση της πόλης.

            Η πολιτική της απολιγνιτοποίησης, η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αφού το προηγούμενο διάστημα «στέγνωσε» τα πορτοφόλια των εργατικών λαϊκών  νοικοκυριών με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, τώρα κινδυνεύει να αφήσει την πόλη χωρίς θέρμανση μέσα στο χειμώνα.

            Ευθύνη έχουν όλοι όσοι στήριξαν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας  και την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων στην λογική «κόστους – οφέλους», (αστικά κόμματα, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, συνδικαλιστές).

            Χωρίς αναμονή σωματεία και φορείς να οργανώσουν την πάλη τους για να μην μείνει η πόλη ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση. Να διεκδικήσουν:

  • Λειτουργία χωρίς διακοπές των απαραίτητων μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, κόντρα στην πολιτική της απολιγνιτοποίησης και του εμπορίου ρύπων της ΕΕ. Εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της τηλεθέρμανσης.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στη ΔΕΥΑΚ για να μπορεί καλύψει το κόστος λειτουργίας των λεβήτων πετρελαίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Καμία αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης.
  • Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ.

Κοζάνη 22/11/2022

3 σχόλια

  • Να ευχαριστειτε το καλό καιρό και τον καλό θεό που δεν έκανε το προηγούμενο κρύο. Τι στοίχημα πάτε ότι θα μας στοιχίσει κούκος αηδόνι η τηλεθερμανση.οσοι ήταν τυχεροί και την έβαλαν πριν από 25 χρόνια πήραν το διάφορο εγώ που την έβαλα πριν από 5 χρόνια και είναι και προβληματική την έχω πατήσει κανονικά. Λύση θα βρεθεί το ποσο θα μας τσούξει δεν ξέρω. Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε και τον πρωθυπουργό γα την προστασία του περιβάλλοντος!!!!!
    Υ.Γ.οταν θα ξαναμπούν οι σόμπες και οι καυστήρες πετρελαίου να φέρετε να τον κεράσουμε καφέ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.