Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: “Πόσα ψέματα χωρούν σε μία 28λεπτη τριθεματική συνέντευξη Μαλούτα;”

24 Νοεμβρίου 2022
13:50

 

Στην προσπάθεια του ο κύριος Μαλούτας να ανατρέψει το προφίλ του άφαντου, που δικαίως έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα, προέβη την Τρίτη 23 Νοεμβρίου σε μία ακόμη συνέντευξη στο τοπικό κανάλι TOP Channel  και εκεί αναφέρθηκε κυρίως σε τρία ζητήματα: στην λειτουργία της τηλεθέρμανσης, στα κοιμητήρια Κοζάνης και στην παραχώρηση με αντίτιμο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου σε παρατάξεις που ανήκουν στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Όπως άλλωστε το συνηθίζει ο κύριος Μαλούτας είπε πάρα πολλά ψέματα, άλλωστε όταν δεν υπάρχει έργο για να υποστηρίξεις τη θέση σου τότε τα ψέματα είναι η μονή διέξοδος.

Αναλυτικότερα ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας ανέφερε:

Σχετικά με την τηλεθέρμανση:

1ο ψέμα: «…παράλληλα κινούμαστε σε άλλες κατευθύνσεις. Στο τέλος του μηνά υποβάλλουμε σχέδιο για ΑΠΕ στη τηλεθέρμανση»

Η αλήθεια: Κανένα σχέδιο για ΑΠΕ στην τηλεθέρμανση δεν είναι σε γνώση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, δεν εγκρίθηκε και δεν υποβλήθηκε καμία τέτοια πρόταση. Εκτός εάν ο κύριος Μαλούτας αναφέρεται στην πρόθεσή του για λειτουργία της τηλεθέρμανσης με καύση σκουπιδιών, διαδικασία που την έχει χαρακτηρίσει άλλωστε ¨πρασίνισμα¨ της τηλεθέρμανσης.

2ο ψέμα: «Τα σχολεία ακόμα και σε μία ακραία περίπτωση που έχει πρόβλημα η τηλεθέρμανση θα λειτουργήσουν με πετρέλαιο και αυτό είναι απολύτως διασφαλισμένο»

Η αλήθεια: Πολλές από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης πετρελαίου (μαζούτ) των σχολείων της Κοζάνης έχουν να λειτουργήσουν σχεδόν 30 χρόνια από τότε που αυτά συνδέθηκαν στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης. Δυστυχώς καμία συντήρηση ή αλλαγή εξοπλισμού δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα οι καυστήρες να είναι πλέον μη λειτουργικοί. Επομένως σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα θέρμανσης όλων των σχολείων της Κοζάνης με πετρέλαιο. Πολύ θα θέλαμε να μας διαψεύσει ο Δήμαρχος θερμαίνοντας δοκιμαστικά όλα τα σχολεία της Κοζάνης με πετρέλαιο αύριο. Ιδού η Ρόδος…

3ο ψέμα: «Η Εορδαία δεν έχει βρει τρόπο χρηματοδότησης της τηλεθέρμανσης με ηλεκτρολέβητες…. Πήρε ένα από την κυβέρνηση εκείνο που ξέρουμε όλοι ότι πήρε και του ΄ρθε ένας λογαριασμός (του Δημάρχου Εορδαίας) της ΔΕΗ τρεις φορές επάνω …. Το ΦΕΚ βγήκε για να καλύψει το προηγούμενο αυτό που του δόθηκε».

Η αλήθεια: Σύμφωνα με το ΦΕΚ 5481/25-11-21 η Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας πήρε 15.000.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της ΤΘ την σαιζόν 2021 – 2022 . Αν όντως ο λογαριασμός ήρθε τριπλάσιος όπως λέει ο κύριος Μαλούτας τότε θα καλυφθεί και αυτός αφου με την νεώτερη απόφαση ΦΕΚ129/04.07.2022 στον λογαριασμό εξόδων του ειδικού λογαριασμού του «Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης» περνούν τα ποσά που αφορούν το κόστος λειτουργίας τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας μέχρι την σύνδεση της τηλεθέρμανσης του Δήμου με την υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Πτολεμαΐδα V. Γεγονός είναι ότι οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας δεν έχουν καμία αβεβαιότητα για την παροχή θερμικής ενέργειας  και το τιμολόγιο της τηλεθέρμανσης δεν αυξήθηκε πέρσι και δεν θα αυξηθεί και φέτος. Επομένως ο κύριος Μαλουτα ας κρατήσει το απαξιωτικό του ύφος για τις επιδόσεις της δίκης του διοίκησης.

4ο ψέμα: «Θα βρεθούν χρήματα για πετρέλαιο στη ΔΕΥΑΚ».

Η αλήθεια: Αν μπορούσαν να βρεθούν χρήματα για πετρέλαιο στη ΔΕΥΑΚ τότε γιατί η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι  δυστυχώς, αδυνατεί να καλύψει το έλλειμμα του φορτίου με την χρήση του λεβητοστασίου αιχμής; Γιατί δεν πληρώνονται και οι απαιτήσεις απέναντι στη ΔΕΗ που έχουν ξεπεράσει τα 15.000.000 ευρώ; Δυστυχώς κύριε Μαλούτα λεφτά δεν υπάρχουν και αυτό αποδεικνύεται από τους ελλειμματικούς ισολογισμούς της ΔΕΥΑΚ.

5ο ψέμα: «Οι συνολικές απαιτήσεις της ΔΕΥΑΚ έχουν μειωθεί δραματικά την τελευταία τριετία».

Η αλήθεια: Ο απαιτήσεις της ΔΕΥΑΚ τα τελευταία τέσσερα  χρόνια όπως προκύπτουν από τους ισολογισμούς είναι: στις 31-12-2018  ποσό 26.814.700 €, στις 31-12-2019 ποσό 27.948.071 €, στις 31-12-2020 ποσό 27.149.621 €, στις 31-12-2021 ποσό 27.643.108 €  επομένως από πού προκύπτει κύριε Μαλούτα ότι υπάρχει δραματική!!! μείωση την τελευταία τριετία;

Σχετικά με τα νέα νεκροταφεία Κοζάνης:

6ο ψέμα: «Προτείναμε την ένταξη και εντάχθηκε η χρηματοδότηση του έργου των νέων νεκροταφείων Κοζάνης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»».

Η αλήθεια: Μέχρι σήμερα και μετά από επικοινωνία μας με το Γραφείο προγραμματισμού του Δήμου Κοζάνης η χρηματοδότηση του έργου για τα νέα νεκροταφεία Κοζάνης ΔΕΝ έχει ενταχθει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Μεγάλη ευθύνη για την καθυστέρηση έχει η δημοτική αρχή Μαλούτα αφού επέλεξε να μην συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, με τους ιδιοκτήτες για απευθείας αγορά της γης που απαιτείται για την κατασκευή των νέων νεκροταφείων αλλά να οδηγηθεί στην επιλογή της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Σχετικά με το αντίτιμο που ζητήθηκε για τη χρήση της αίθουσας δημοτικού Συμβουλίου:

7ο ψέμα: «Σήμερα ενημερώθηκα κι εγώ για τη συνέντευξη αυτή»

Η αλήθεια: Σύμφωνα με δήλωση του κυρίου Τσιαρτσιανιδη, του δημοσιογράφου που ζήτησε τη συνέντευξη, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το θέμα αυτό αμέσως τη στιγμή που αυτό συνέβη δηλαδή την Παρασκευή το πρωί, 4 μέρες νωρίτερα δηλαδή  από ότι ισχυρίζεται. Το δυστύχημα της υπόθεσης είναι πως αν μετά από 32 χρόνια στα κοινά ο κύριος Μαλούτας δεν μπορεί να αντιληφθεί την πολιτική ορθότητα για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου στην αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου για μία συνέντευξη και εξακολουθεί να υπερασπίζεται μια λάθος απόφαση με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς τότε μάλλον κακώς βρίσκεται σε αυτή τη θέση τόσα χρόνια.

Όπως αποδεικνύεται, η αλαζονεία του κυρίου Μαλούτα δεν έχει όρια. Έχει την λανθασμένη εντύπωση πως όταν μιλάει δημόσια απευθύνεται στον στενό κύκλο των αυλοκολάκων που τον περιτριγυρίζει και μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει λαμβάνοντας πάντα τα εύσημα.

Δυστυχώς για εσάς κύριε Μαλούτα τα ψέματα τελείωσαν, καιρός να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα, εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο Δήμος Κοζάνης δεν είναι μονοπρόσωπη ΙΚΕ για να διοικείται κατά το δοκούν.

Κοζάνη 24/11/2022

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

20 σχόλια

 • Ο δήμαρχος δεν ανέφερε την παντελή απραξία σας για τα παραπάνω στην 5ετία που ήσασταν δημοτική αρχή. 5 χρόνια ολόκληρα γιατί δεν συμφωνήσατε με τους ιδιώτες για τα νεκροταφεία;Με την τηλεθέρμανση τι προετοιμάσατε , εκτός της σύμβασης με τη ΔΕΗ, η οποία αποτελεί θηλιά στο λαιμό της ΔΕΥΑΚ;
  Προφανώς η διαφορά σας μεγάλη. Μιλάτε εσείς, όταν το μόνο που κάνατε ήταν μάκετες και τίποτα άλλο, για να κοροϊδέψετε τους πολίτες, να πιστέψουν ότι οι μακέτες θα γίνουν έργα….
  Τέλος, υπάρχουν και κάποια όρια στην αντιπολίτευσή σας, η οποία προσβάλλει κατάφωρα τους θεσμούς.

 • Βρίθει από ανακοινώσεις η συγκεκριμένη παράταξη,αλλά ξεχνά ότι διοίκησε την επιχείρηση για πέντε σχεδόν χρόνια και ποτέ δεν απάντησε στο πολύ απλό ερώτημα που της τέθηκε κατωεπαναληψη
  Κατά την διάρκεια της πενταετίας που διοίκησε την επιχειρηση αντιλήφθηκε τι έγινε η τι γινόταν;
  Αν ναι γιατί δεν έλαβε τα κατάλληλα και προσηκοντα μέτρα;
  Αν όχι έχει τεράστιες ευθύνες
  Απλούστατα γνωρίζει αν και τώρα κάνει πως αγνοει ότι το Δ.Σ της επιχείρησης απλώς υλοποιει αποφάσεις αλλων γιατί ποτέ δεν είχε πλήρη και σωστή ενημερωση

  • Στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ επί Ιωαννίδη υπήρξαν αντιδήμαρχοι της παράταξης ΜΑΛΟΥΤΑ. Τι έκαναν και που διαφώνησαν με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ;

 • Η τουμπουλιδου είναι στην ΔΕΥΑΚ από το 2006. Σε τι διαφώνησε ως σήμερα; Τι θα κάνει όταν ο αρχιερέας της δώσει τη δημαρχία;

  • Η κ. Τουμπουλιδου όταν ήταν πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Έφερε τη διάταξη ότι για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ ενός ακινήτου ευθύνη φέρει ο ιδιοκτήτης.
   Και με αυτό τον τρόπο επιδότησε εμμεσώς τους ενοικιαστές των δημοτικών καταστημάτων οι οποίοι δεν πληρώνανε τους λογαριασμούς της τηλεθέρμανσης και του νερού!
   Η δημοτική κίνηση “Κοζάνη τόπος να ζεις”αυτή τη διάταξη γιατί δεν την άλλαξε και έτσι αύξησε τα χρέη του Δήμου ως ιδιοκτήτη απέναντι στη ΔΕΥΑΚ;
   Ο κ. Μαλουτας όπως και η δημοτική κίνηση ας ενστερνιστούν το
   “Κρίτων το σιγάν” γιατί υπάρχουν και πρακτικά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 • Μπράβο Λάζο! Ότι θες εσύ να λες, σιγά μην ακούσουμε αυτούς! Χάιδεψε μας τ’ αυτιά που τα λες ωραία και τρυφερά. Εμείς ένα ξέρουμε, για τα πάντα φταίνε αυτοί! Σε αγαπάμε! Σλουρπ…

 • αλλου ρα το 80% το θυμομαστε ολοι

  βαλτε ονοματεπωνυμο οταν γραφετε η εστω εναν εκπροσωπο κρυωνδις

  αμα εμεινε και κανας

 • Είμαστε μαζί με τη δημοτική αρχή γιατί ως γνήσιοι νεοέλληνες “βολεψαν” πρώτα τα δικά τους παιδιά και άφησαν τα υπόλοιπα στην τύχη τους

  • Σε μια Πόλη που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μια Πόλη που κυβερνάται άσχημα, ο πλούτος είναι ντροπή.

 • Ειμαι με τη δημοτικη αρχη,γιατι εχει το ακριβοτερο νερο στην Ελλαδα.Θελω να ειμαι παντα με τους πρωτους.Δεν θα ξαναψηφισω ομως Λαζου,γιατι δεν ανοιξε το δρομο για τα Πλατανια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.