Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργάτες στα εργοτάξια και τις ανακαινίσεις, Έλληνες και μετανάστες, άνεργοι

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας έχουμε απέναντι μας ένα νομοσχέδιο τερατούργημα που έρχεται να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο που προωθείτε θα εξωθήσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους προς την ιδιωτική υγεία. Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να κερδοσκοπούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Είναι προκλητικό να διαφημίζει η κυβέρνηση τα επι πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία, θα έπρεπε να ντρέπονται και μόνο που το σκέφτηκαν.

Αυτό που υπάρχει σήμερα ανάγκη να γίνει στα δημόσια νοσοκομεία είναι μαζικές προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σήμερα για το λαό και όχι να περιμένουμε για ένα ραντεβού για εξετάσεις ή χειρουργείο για ολοκλήρους μήνες.  Για όλα αυτά και οι σημερινοί και οι προηγούμενοι κυβερνώντες δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες μέχρι σήμερα με την πολιτική που εφάρμοσαν διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση σήμερα στα δημοσία νοσοκομεία για να ενισχύσουν την κερδοφορία των ιδιωτών.

Οι ενώσεις των νοσοκομειακών ιατρών σε κάθε πόλη και περιοχή , τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, ιατρικοί σύλλογοι, δηλαδή σύσσωμος ο υγειονομικός κόσμος της χώρας έχουν ζητήσει την απόσυρση του καθώς δεν παίρνει καμία τροποποίηση, προχωράνε σε κινητοποιήσεις και απεργίες. Συμμετέχουμε και εμείς σε αυτόν τον αγώνα ανεπιφύλαχτα για την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα προκηρυχθούν.