Λάζαρος Μαλούτας: «Η αλήθεια αποδεικνύεται με έργα – Είναι γεγονός ότι σε αυτή τη δημοτική περίοδο δεν δόθηκαν ευκαιρίες στην παράταξη του κυρίου Κουζιάκη να αντιπολιτευθεί.»

25 Νοεμβρίου 2022
16:11

Είναι γεγονός ότι σε αυτή τη δημοτική περίοδο δεν δόθηκαν ευκαιρίες στην παράταξη του κυρίου Κουζιάκη να αντιπολιτευθεί.

 • Τα έργα 80 εκ. ευρώ που εξασφαλίσαμε μέσω ΣΔΙΤ
 • Τα περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε από ανταγωνιστικά προγράμματα
 • Η ένταξη της Κοζάνης στην Αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης έως το 2030
 • Η επίλυση του ζητήματος της Πολεοδομικής Ενότητας 5 που υπήρξε στάσιμο για 26 χρόνια
 • Η ιδιαίτερη μέριμνά και οι πρωτοβουλίες μας για ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα,
 • Η εκκίνηση της διαδικασίας για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μικρού
 • Η πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση νέου Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας οδού
 • Και τόσες άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες

δεν άφησαν περιθώρια κριτικής.

Λογικό και επόμενο να υπάρχει εκνευρισμός, ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι εκλογές…

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μία παράταξη που ο σημερινός επικεφαλής της, και κατά το παρελθόν συντονιστής της, δεν έχει πολλά να πει για τη δική της πενταετία.

Όταν η παράταξη τόπος να ζεις είχε την ευκαιρία να διοικήσει το Δήμο, απέτυχε.

Και αυτό δεν είναι μόνο δική μου εκτίμηση, αλλά κοινός τόπος στην περιοχή.

Η ανυπαρξία λοιπόν δεν αφορά εμάς. Οι πραγματικά ανύπαρκτοι είναι άλλοι.

Είναι εκκωφαντική η απουσία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για το μέλλον της τηλεθέρμανσης την περίοδο 2014/2019.

Είναι εκείνοι που πέτυχαν, εκτός των άλλων και τη σώρευση οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ, ποσό που εμείς καταφέραμε να μειώσουμε και να σταθεροποιήσουμε.

Παρέλαβαν τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑΚ το 2014 στα 22,07 εκ. και τις παρέδωσαν το έτος 2019 στα 31,08 εκ. Σε μία πενταετία κατάφεραν να αυξήσουν τα ανείσπρακτα κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα 25 χρόνια. Αντίθετα, για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας μας,  οι απαιτήσεις συγκρατήθηκαν.(2020: 31,15 εκ. και 2021: 31,6 εκ.).

Οι ανακρίβειες του κ. Κουζιάκη συνεχίζονται… καθώς η δικάσιμος για την απαλλοτρίωση της έκτασης, όπου θα χωροθετηθούν τα νέα κοιμητήρια, έχει προσδιοριστεί εντός του δευτέρου δεκαημέρου του Ιανουαρίου. Με την υποβολή δε αιτήματος και σχετικού Τεχνικού Δελτίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (14464/3-6-21) το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ. Κουζιάκη. Προτιμώ να μιλώ με πράξεις και έργα.

Θα επιθυμούσα όμως, εάν αυτό ήταν εφικτό, ο κ. Κουζιάκης στο εξής να με συνοδεύει στις συναντήσεις μου για να ακούει από πρώτο χέρι τους συνομιλητές μου και να γνωρίζει την πραγματικότητα ώστε να αποφεύγει τα επικοινωνιακά ολισθήματα.

Λάζαρος Μαλούτας,

Δήμαρχος Κοζάνης

39 σχόλια

  • Ο/Η Από τη Μεσιανή χαιρετίσματα στους επενδυτές και αυτοδιοικητικούς που "τυχαία" βρέθηκαν όλοι μαζί να διοικούν τον δήμο Κοζάνης λέει:

   Αυτά τα γράφει ο κύριος Τζέλλος πρώην δήμαρχος Αιανής μια σοβαρή φωνή του δήμου….

   Γ. Τζέλλος (πρώην Δήμαρχος Αιανής): “Εικόνες από τη “Μάνα νερού”. Απέραντες εκτάσεις με φωτοβολταϊκά. Το χρώμα τους μαύρο σαν καμμένη καλαμιά”

   https://kozan.gr/archives/413664

 • Αντί να πανηγυρίζετε που έχετε τέτοιο δήμαρχο, που έχει γεμίσει με επενδύσεις την Κοζάνη, έχει μειώσει την ανεργία, φέρνει λεφτά με τα τσουβάλια, έχει κάνει το δηπεθε πανελληνίως γνωστό, βλέπουμε τη μια μεγάλη εκδήλωση πίσω από την άλλη, σκυλί και σκουπίδια πουθενά, χόρτα το καλοκαίρι ούτε για πλάκα, λακούβες πουθενά, οι δρόμοι αεροδρόμιο, συνεργασία με την αγορά ο καλύτερος, νοσοκομείο από μέρα σε μέρα χτίζεται και πόσα άλλα.
  Α και να μην ξεχάσω, είμαστε και κλιματικά ουδέτεροι.Αυτό που το πάτε.
  Τι άλλο θέλετε αχάριστοι άνθρωποι;

 • Ότι και να πεις δήμαρχε η ευθύνη για την μεγάλη κατάντια της ΔΕΥΑΚ οφείλεται πρωτίστως στην παράταξη σου και ακολουθεί με μικρότερη λόγω πενταετίας ο τόπος να ζεις
  Η παράταξη σου έβαλε τα θεμέλια για την πορεια απαξίωσης της επιχειρησης
  Εκτός από την κ.Τομπουλιδου και εσύ ξέρεις γιατι συνέβαλες τα μεγιστα προς αυτή την κατεύθυνση
  Μην το παίζεις αθώος του αίματος και ότι δεν ξερεις

 • Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!!τα έργα που είναι; Δήμαρχε είσαι πολύ μακριά από τον καλό σου εαυτό ή σύνελθε ή παραίτησου όσο υπάρχει ακόμη αξιοπρέπεια αν υπάρχει!!! (Ένας παλιός καλός φίλος).

 • “Παρέλαβαν τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑΚ το 2014 στα 22,07 εκ. και τις παρέδωσαν το έτος 2019 στα 31,08 εκ. Σε μία πενταετία κατάφεραν να αυξήσουν τα ανείσπρακτα κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα 25 χρόνια. Αντίθετα, για τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας μας,  οι απαιτήσεις συγκρατήθηκαν.(2020: 31,15 εκ. και 2021: 31,6 εκ.).”
  Ποιούς επιδοτούσες Δήμαρχε τόσα χρόνια με απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς τηλεθέρμανσης και νερού;
  Τα 9 εκατομμύρια που πρέπει να πληρώσουμε στη ΔΕΗ λόγω αβλεψίας επι θητείας Κουκουλόπουλου και αυτά δικά σου έργα είναι!
  Δεν θα υπερηφανευθείς γιαυτά;

 • Θα απαντήσεις σε τίποτα από αυτά που σου είπαν? Σε κατηγόρησαν για 7 ψέματα και αναφέρεις μόνο τα νεκροταφεία που κι εκεί τους δίνεις δίκιο αφού τελικά δεν εντάχθηκαν. Την πάτησες Λάζο και δεν ξεχνάμε το θέμα με τα φωτοβολταϊκά να το ξέρεις. Μαλουτας, Παλάσκας, Μιχαηλίδης, Μαγγιριδης, Σημανδρακος, δεν ξεχνιούνται αυτά.

  • Ξεχάσεις δεν ξεχάσεις ο Λάζος την έχει ζυγίσει την δουλειά και θα δραπετεύσει όπως καθιερώθηκε να λέγεται

 • Αν καταλάβαμε σωστά, το έργο της δημαρχίας Μαλούτα χρειάζεται περισσότερο από 4 τετραετίες για να ολοκληρωθεί: τα νέα νεκροταφεία πότε χωροθετήθηκαν στη Φτελιά, ανύπαρκτε Δήμαρχε;
  Όσο για τη ΔΕΥΑΚ, είστε εξίσου συνυπεύθυνοι με τον Ιωαννίδη για το κατάντημά της.

 • ΜΠΡΑΒΟ!!!ΔΗΜΑΡΧΕ.ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ.ΕΡΓΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ.ΚΙ ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΑ ΜΠΟΥΤΖΑΚΙΑ.

 • Λαζαρος Μητσοτάκης , όταν στριμώχνεται βρίζει την αντιπολιτευση και υποστηρίζει οτι δεν εχει προτάσεις κι όταν διοικουσε αυτή είχε ανύπαρκτο έργο , ενω αυτος τώρα μας παρουσιασε το ” πλούσιο έργο ” του που δεν το βλέπουν όμως οι δημότες. Αν διαβάσει τα σχόλια πρέπει αυριο να παραιτηθεί

 • ο χειρότερος δήμαρχος του κόσμου και η παρέα του βγαίνει και μιλάει αλλά εμείς στην Κοζάνη θα μαστε Τόσο άχρηστη αν σε ξαναψηφίσουμε

 • Αυτός που θα την πατήσει περισσότερο τελικά από την αποτυχημένη θητεία του κου Μαλουτα είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλοπουλος.Ηταν δική του επιλογή και μόνο να αφήσει τη διαχείριση του Δήμου σε ανίκανους όπως αποδείχθηκε.Ενας έξυπνος και έφυγε άνθρωπος σαν τον Κο Κουκουλοπουλο που τον τίμησε η πόλη του τόσες φορές ήταν ανεπίτρεπτο πολιτικά να μην φροντίσει για τη διαδοχή του να βρει έναν άξιο επικεφαλή της παράταξης του.Με απαγοητευσατε κ Κουκουλοπουλε ένας οξυδερκής πολιτικός βλέπει και προβλέπει πόσο μάλιστα που ήταν στενός σας συνεργάτης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.