Συνάντηση εργασίας με θέμα τη Δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή «Μεράς» του Δήμου Αμυνταίου

29 Νοεμβρίου 2022
11:43
Κανένα σχόλιο

 

 Τη Δευτέρα  28 Νοεμβρίου 2022,στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Αμύνταιου Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων της ΑΝΚΟ πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα τη Δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή «Μεράς» του Δήμου Αμυνταίου, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης οργανωμένων χώρων υποδοχής επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Τα Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα ακολουθούν ένα στρατηγικό σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιοχής και αναπτύσσονται, μεταξύ άλλων, γύρω από μία Θεματική που εκπορεύεται και αλληλοεπιδρά με τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας μεγιστοποιώντας τις προσδοκώμενες ωφέλειες.

Το έργο αυτό θα αποτελέσει κοιτίδα της οικονομικής άνθισης για την τοπική κοινωνία καθώς διαμορφώνει μια σειρά θετικών επιπτώσεων που δημιουργούν πολλαπλά οφέλη για την πλειοψηφία των πολιτών και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Με ισχυρή παρουσία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στον Δήμο Αμυνταίου, η ενθάρρυνση οργανωμένων ενοποιημένων χώρων βιομηχανικών συγκεντρώσεων γύρω από δραστηριότητες που δημιουργούν Θεματικές προίοντικές αλυσίδες αξίας είναι καθοριστικόςπαράγοντας για την επιδιωκόμενη αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου με οδηγό τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και ενός πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου με ανοιχτούς ορίζοντες.

Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Αναστασία Αλληλόμη, ο Διευθυντής Τοπ. Οικονομικής Ανάπτυξης κ.Στέργιος Κιάνας, o Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ.Σάββας Σαπαλίδης, και ο Αντιπρόεδρος κ.Γρηγόριος Σιάτσκας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Μπούκτσης Λάζαρος και ο κ. Δέλλιος Θωμάς και Συνεργάτες του Δημάρχου.

Γραφείο Τύπου                                                                                                                                    Δήμου Αμυνταίου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.