4 Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα δίνουν νέα πνοή στη Δυτική Μακεδονία – Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας

29 Νοεμβρίου 2022
13:28

                                                             

Το σχεδιασμό για την ανάπτυξη τεσσάρων Θεματικών Επιχειρηματικών Πάρκων, που προωθούνται κατά προτεραιότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας σύγχρονων υποδομών και την αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου, προς την κυκλική οικονομία και την βιομηχανική συμβίωση, παρουσίασε σήμερα, 28 Νοεμβρίου, η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., στους Δήμους Αμύνταιου και Εορδαίας.

Ομάδα στελεχών της ΑΝΚΟ βρέθηκε, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στις πόλεις του Αμυνταίου και της Εορδαίας, όπου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους των κοινοτήτων, τοπικών και επαγγελματικών φορέων, των δημάρχων Εορδαίας Παναγιώτη Πλακέντα και Αμύνταιου Άνθιμου Μπιτάκη, καθώς και δημοτικών συμβούλων, οι αρχικοί σχεδιασμοί για την ανάπτυξη των Θεματικών Επιχειρηματικών Πάρκων που προβλέπονται στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας.

Όπως υπογραμμίστηκε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα εν λόγω Θεματικά Πάρκα πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία ευνοϊκού και ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση μιας πολυδιάστατης επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία, ως απάντηση στις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της απολιγνιτοποίησης. Τα τέσσερα πάρκα θα είναι εναρμονισμένα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης αποτελώντας ταυτόχρονα βασικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών. Οι επαφές με τους φορείς και με την Κοινωνία των Πολιτών συνιστούν ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα, στη βάση ενός ενδελεχούς, συμμετοχικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συμπόρευση με την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

«Σήμερα, απλά ξεκινάμε τη διαδικασία της διαβούλευσης. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί αρκετή δουλειά και ικανή προετοιμασία, ώστε να μπορούμε να στεκόμαστε απέναντί σας με αισιοδοξία, για ένα καλύτερο αύριο, παρουσιάζοντάς σας τα αρχικά σχέδια, τα οποία θα ολοκληρώσουμε μέσα από τη στενή συνεργασία και τη διαβούλευση με όλους τους εταίρους. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μίας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει ειδικότερα τον τόπο της Δ Μακεδονίας.

Οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μέλλον. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Για να μοιραστούμε μαζί σας ένα όραμα και μια προοπτική. Για να σας καλέσουμε να συμμετέχετε ενεργά ώστε να συνδιαμορφώσουμε μια νέα πορεία βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας για τον τόπο. Με γνώμονα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, εναρμονισμένες στις επιταγές τις εποχής μας και των διεθνών επιχειρηματικών τάσεων» δήλωσε η κυρία Έλενα Νάμινι, Γενική Διευθύντρια της ΑΝΚΟ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της εναρκτήριας διαδικασίας υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Συνεργασία για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» από την ΑΝΚΟ, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στη βέλτιστη υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη δημιουργία Θεματικών Πάρκων στις περιοχές Δισπηλιό, Αναρράχη, Μερά και Μαυραναίοι και με την χρηματοδότηση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη με την παρουσίαση από την ομάδα της ΑΝΚΟ, στο Δήμο Καστοριάς, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Κοζάνη, Νοέμβριος 2022

4 σχόλια

  • Εσύ πιστεύετε ότι θα επιτευχθεί ανάπτυξη ή το κάνετε για να αιτιολογήσεται τους μισθούς σας και ακόμη περισσότερο της χρηματοδοτήσεις που παίρνεται για τις μελέτες. Τα ποσά δεν τα εμφανίζεται στο κόσμο να είναι ενημερωμένος.

  • Μπα να και η ΑΝΚΟ ξυπνησε, συνηθως οι αρκουδες κοιμουνται τετοιο καιρο. Ενταξει ολα καλα οι μισθοι ολα καλα υπαρχετε ως εταιρεια???

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.