Πτολεμαΐδα: Τρεις διαφορετικές ιώσεις ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τα παιδιά

30 Νοεμβρίου 2022
10:46

Τρείς διαφορετικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση το διάστημα αυτό με τα παιδιά, συγκριτικά με τους ενήλικες, να είναι πιο ευάλωτα, γιατί εκτός από τα συμπτώματα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, κάνουν θραύση τα αναπνευστικά προβλήματα.

Γιατροί και φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «μεγάλη παιδική νοσηρότητα», αναμένοντας
τις εξελίξεις των επόμενων τριών μηνών. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός των σοβαρών ελλείψεων των φαρμάκων, με την Αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Ελισσάβετ Δερβενιωτάκη, να αναφέρει πως λείπουν πολλά εισπνεόμενα και άλλα σκευάσματα για παιδιά, όπως και τα εισπνεόμενα φάρμακα για τους ενήλικες και τους χρονίως πάσχοντες, φέροντας γενικότερα τον αριθμό των σκευασμάτων που δεν υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων στα 400.

Ως προς το θέμα των παιδικών λοιμώξεων, υπογραμμίζει ότι το φαινόμενο, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, « είναι το κάτι παραπάνω» ενοχοποιώντας, μεταξύ των άλλων παραγόντων, τον συγχρωτισμό στα σχολεία, κι ενώ ο κύκλος της γρίπης μόλις άνοιξε με κορύφωση τον Μάρτιο. Τέλος και σε ότι αφορά τα αντιγριπικά εμβόλια η κ. Δερβενιωτάκη τονίζει ότι υπάρχει υψηλή διαθεσιμότητα, χωρίς η κίνηση- ζήτηση να είναι ζωηρή, προσθέτοντας ότι διατίθενται τρία εμβόλια από 3 διαφορετικές εταιρείες, με τις τιμές να κυμαίνονται από 10,70 έως 13,70 ευρώ.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

3 σχόλια

  • Φυσικά κ υπάρχουν ιώσεις εφόσον καταργήθηκε η μάσκα στα σχολεία,3 χρόνια ο οργανισμός του ανθρώπου κ των παιδιών αντισώματα στις ιώσεις δν είχε κ τώρα έρχονται όλα μαζί.

  • Εφ’ορου ζωής θα φοράμε μάσκα …όπως τα πρόβατα έχουν για πάντα αυτό το υπέροχο άσπρο,σγουρό τρίχωμα …ακριβώς έτσι …μετά θα αλλάξουμε κ όνομα για να ολοκληρωθεί η χειραγώγηση …θα λέγομαι νο31328,ο πατέρας μου νο1,η μητέρα μου νο86,ο αδελφός μου 549,η αδελφή μου 7236 κλπ….αυτά τα όμορφα….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.