Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Άλλαξε η λίστα των παθήσεων, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία του 5% – Ευχαριστώ τους συναρμόδιους υπουργούς για την κατανόηση και την ικανοποίηση του αιτήματος πασχόντων συμπολιτών μας»

30 Νοεμβρίου 2022
20:51

 

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως και Υγείας, Αθανάσιου Πλεύρη, για τον «καθορισμό των οργάνων, του τρόπου και της διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», για τις πανελλαδικές του 2023, προστέθηκαν και νέες παθήσεις στη λίστα εκείνων που προβλέπονται για εισαγωγή με την ειδική κατηγορία του 5%, Πλέον σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

Ικανοποιείται έτσι το αίτημα ανθρώπων που πάσχουν από τέτοιες διαταραχές, οι οποίες επηρεάζουν βασικές ικανότητες και δεξιότητές τους.

Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και το σύνδρομο asperger, για το οποίο, κατόπιν αιτήματος συμπολιτών μας, είχα ζητήσει να συμπεριληφθεί στη σχετική κατηγορία, με την από 2-11-2022 επιστολή μου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Υγείας.

Ήδη, με σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, δίνονται οδηγίες για την ενεργοποίηση των Επταμελών Επιτροπών που έχουν συσταθεί σε δημόσια ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία, και για τις διαδικασίες και τα έγγραφα που καλούνται να προσκομίσουν οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Διαπίστωσης Πάθησης.

Θέλω, συνεπώς, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συναρμόδιους υπουργούς για την κατανόηση και την ανταπόκριση.

22 σχόλια

  • Σημαντική η πρωτοβουλία σας Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια κ.Κωνστσντινιδη που στέκεστε δίπλα σαυτούς τους ανθρώπους με ιδιαίτεροτητες! Άξιος των προσδοκιών μας για άλλη μια φορά

  • Σε πιασε ο πονος για την τριτοβαθμια εκπαιδευση κυριε τζενγκα των ταξιδιων ναι μας επεισες. Κοψατε τα σχολικα γευματα το 19 που θεσπισε ο Συριζα το 2016 , τα επαναφερατε παλι πριν 1,5 χρονο περιπου και με περισσο θρασσος εβγαινες και ελεγες εγω το θεσπισα αυτο το μετρο (δεξιοι γαρ αυτη η μαστιγα τι να πει κανεις!?) τα αφεντικα σου εκει κατω στο Μαξιμου και εκεινη η κυρατσα που παριστανει την υπουργο παιδειας θεσπισε χουντικα οσο ημασταν ακομη στα λοκνταουν της ντροπης την τραπεζα θεματων , μετρα μηδενικα καθολη την διαρκεια των καραντινων για τα σχολεια που ενω στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες εσπαγαν τμηματα και εφτιαχναν νεες αιθουσες για την σχολικη κοινοτητα εσεις παιζατε με την τραπουλα στην Ερτ και μετα Σκοιλ Ελικικου που δεν ξεχασαμε…τι σκανδαλο παιχτηκε κι απο κει με τα προσωπικα δεδομενα των μαθητων , και μοιραζατε παγουρια στα παιδια και μασκες σε μεγεθος τυρανοσαυρου και πολλα ακομη… και ακομη εχετε το θρασος να μιλατε ρε δεξιουληδες της καταστροφης? Που κανατε οτι ειναι δυνατον για να διαλυσετε τα δυο βασικα αγαθα μιας χωρας… την δημοσια υγεια και την παιδεια? Ειστε οτι πιο επικινδυνο περασε ποτε απο την πολιτικη ζωη του τοπου απο την μεταπολιτευση και μετα. Και θα λαβετε την απαντηση στην καλπη Σταθικες Κεραμεως Πλευρηδες Μητσοτακηδες Μπουμπουκοι και σια…!!!

    • Μη γράφεις ψέμματα φίλε. Στην Κοζάνη τα σχολικά γεύματα ήρθαν πέρυσι για πρώτη φορά. Δομνα Μιχαηλιδου και Σταθης Κωνσταντινίδης. Το ξέρουμε όλοι αυτό

    • Ευτυχώς που υπάρχουν πολλοί που εκφράζονται και συμπεριφέρονται σαν εσένα, οπότε και αν κάποιος νοήμων ήθελε κάτι άλλο θά τό σκεφτεί τρεις και τέσσερις φορές. Ένα νά γνωρίζετε,τό ποτάμι ποτέ δεν γυρίζει πίσω.

  • Κύριε Κωνσταντίνιδη μη μεγαλόπιανεστε,ένα καλό κάνετε σαν κυβέρνηση και εκατό κακά.Απορω πως έχετε προβάδισμα για της εκλογές που έρχονται ενώ έχετε διαλύσει τα πάντα.

  • Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Στάθη, για το καλό που κάνατε στις οικογένειές μας, μόνο εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά.

  • Συγχαρητήρια κύριε Κωνσταντινίδη για την προσπάθεια που κάνετε για τις οικογένειες μας. Σας είμαστε ευγνώμονες.

  • ήθελα να σχολιάσω αλλά… το γέμισαν τα παιδιά του γραφείου. το βγαλαν το μεροκάματο σήμερα! κοιτά κανείς τα σχόλια κ κόβει πέρα

  • Κύριε Κωνσταντινίδη οι Σύλλογοι μας γνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάνετε για μας ,που δεν είναι μόνο αυτή η τελευταία,αλλά και προηγούμενες που εμείς γνωρίζουμε, σας ευχαριστούμε πολύ.

    • Οι σύλλογοι να βγουν να ευχαριστήσουν δημόσια και όχι ανώνυμο παπαγαλάκι του γραφείου του Στάθη

  • Με αυτήν την άθλια επιστολή έγινε δεκτό από το υπουργείο;
    Τότε σίγουρα μας περνάς για όντα με κρίση ποντικού.
    Μην πιστέψεις Στάθη πότε ότι έγινες πιστευτός με αυτά τα επικοινωνιακά τρικ.

  • Στάθη εσύ που ξέρεις τα πολλά και κάνεις άλλα τόσα θα μας πεις γιατί οι τοπικοί παραγωγοί ρεύματος ( ΦΒ ) δεν μπορούνε να συνδεθούν είτε κατά μόνας είτε σε ενεργειακές ομάδες αλλά από την περιοχή έχουν κάνει παρέλαση όλες οι μεγάλες εταιρείες και έχουν δεσμευμένο χώρο ;
    Γαργαρα το κάνετε γιατί δε σας ακούει κανένας στο μεγαλύτερο θέμα της περιοχής . Kozan μπορείς να κάνεις έρευνα περί τούτου.

  • Στάθη, ανύπαρκτος είσαι και συ. Ντελιβεράς κατέληξες να μεταφέρεις ειδήσεις από την Κυβέρνηση στους πολίτες της Κοζάνης. Ευτυχώς μαθαίνουμε τα νέα και από άλλες πηγές. Την αλλαγή του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας πότε θα την εισηγηθείς;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.