Η ανακοίνωση του Eμπορικού συλλόγου Κοζάνης για τ’ ότι δεν κατέστη δυνατή η εύρεση λύσης στη συνδιοργάνωση της Λευκής Νύχτας με το Δήμο Κοζάνης

2 Δεκεμβρίου 2022
19:09

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από πολλές ερωτήσεις που δεχόμαστε καθημερινά σας γνωστοποιούμε ότι: παρά τις προσπάθειές μας μέχρι και την τελευταία στιγμή στις 23-11-2022 που έγινε η τελευταία συνάντηση με του αρμόδιους αντιδημάρχους δεν κατέστη δυνατή η εύρεση λύσης στην συνδιοργάνωση της Λευκής Νύχτας. Το αποτέλεσμα μετά από τις συναντήσεις μας τον Μαϊο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τελευταία στις 26-09-2022 ήταν το αδιέξοδο. Δυστυχώς και κρίμα για όλους!! Στο προχθεσινό Δημοτικό συμβούλιο, ειπώθηκε από τον Δήμο πως δεν υπήρχε ουσιώδης λόγος ώστε να αλλάξει η ημερομηνία από 05 Δεκεμβρίου σε 02 Δεκεμβρίου! Η λειτουργία της αγοράς λοιπόν που είναι ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης της πόλης και ίσως ο μεγαλύτερος πελάτης του Δήμου, πληρώνοντας όλες οι επιχειρήσεις ακόμη έναν λογαριασμό ρεύματος -ίσως και περισσότερο- σε δημοτικά τέλη, δεν αποτελεί ουσιώδη λόγο συνεργασίας και βούλησης για βοήθεια και στήριξη του εμπορίου της πόλης  που μαστίζεται όπως βέβαια και όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής μας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα απλά γίνονται δύσκολα!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

17 σχόλια

  • Ο εμπορικός σύλλογος Κοζάνης μπορεί να έχει δίκιο όσο αφορά για γιορτές και φιέστες αλλά πρέπει να δει και τα δικά του προβλήματα, η αγορά τής Κοζάνης παραμένει μακράν από τις ακριβότερες στην χώρα χωρίς να προσφέρει πλέον ούτε καν την ποιότητα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, γιατί να ψωνίσουν οι νέοι που τα καταφέρνουν καλύτερα στο διαδίκτυο από εδώ αφού τα βρίσκουν όλα μα όλα φθηνότερα; Έχω σταματήσει να ψωνίζω από την τοπική αγορά εδώ και δέκα χρόνια κάνοντας μεγάλη οικονομία, το ίδιο ακριβώς προϊόν 20% με 30% φθηνότερα γιατί βλέπεις στο ίντερνετ ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, φυσικά υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις αλλά πολύ λίγες που σέβονται ακόμα το πορτοφόλι μας και στο εμπόριο και στην εστίαση και αυτά τα μαγαζιά είναι συνέχεια γεμάτα.

  • ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ! Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ! ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Η ΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΣΙΑ! ΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ!

  • Καλά τώρα ποιος μπόρεσε να συνεννοηθεί μ’ αυτούς απ’ την ώρα που κατσικωθηκαν στις καρέκλες, για να μπορέσετε να συνεννοηθείτε και εσείς…δεν συνεννοούνται με κανκαναν

  • Με ολο τον σεβασμό προς τον εμπορικό σύλλογο γιατί ασχολείστε με τον δήμαρχο και δεν απευθύνεστε στον συνδικαλιστικο σας φορέα που είναι το επιμελητήριο

  • Καλό είναι επίσης να μας πείτε και πόσο θα ήταν η δική σας οικονομική συμμετοχή σε αυτή τη λευκή νύχτα για να δούμε και το δίκιο της δυσφορίας σας. Ως γνωστόν αυτός που πληρώνει εξολοκλήρου αποφασίζει και εξολοκλήρου. Τί όχι;

    • Οι δημότες πληρώνουμε, δεν τα βάζει απ’ την τσέπη της η τριανδρία της Μαρίας Αντουανέτας για να αποφασίζει και να διατάζει χωρίς να ρωτάει κανέναν.

  • Και οι εργαζόμενοι με τα παιδιά τους έχουν δικαίωμα να δουν ένα δέντρο και ένα Μαρτάκη. Όσοι θέλουν ψωνίζουν και άλλες μέρες. Φτάνει πια η καταπάτηση του εργατικού και υπαλληλικου δικαίου.

  • Δεν έχω καταλάβει ακόμη εγώ η άσχετη με όλα αυτά πως γίνεται η πόλη μας να βουλιάζει και οι μεν και οι δεν να σκοτώνεστε. Τελικά ποιος είναι ο λόγος;Σημασία έχει να πάρει μπρος η αγορά και πάλι, πράγμα αρκετά δύσκολο λόγω οικονομικών προβλημάτων των πολιτών αλλά και λόγω μη επάρκειας των λιγοστών μαγαζιών. Νομίζω πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ δήμου και εμπορικού συλλόγου.Ο μεν δήμος να αρχίσει επιτέλους να νοιάζεται για το συμφέρον της πόλης και ο σύλλογος καταστημάτων να αλλάξει κάποια πράγματα στα πλαίσια του δυνατού φυσικά. Όπως αυτή την κατάσταση με τις τιμές τόσο έχει και άμα θες πάρτο και επίσης να σταματήσει λίγο το δεν έχω θα φέρω!Ποτέ δεν έχουν θα φέρουν…. Ίσως είναι δύσκολο γιατί θα μείνουν στοκ; Κάντε κάτι να ξαναρθεί ο κόσμος στα μαγαζιά σας αλλιώς θα κλείσετε και σεις που μείνατε….

    • Δεν υπάρχει καμία διαφορά, υπάρχει μια δημοτική αρχή που δεν ενδιαφέρεται γιατί έχει άλλες προτεραιότητες

  • Αγαπητοί κύριοι του εμπορικού συλλόγου ο κόσμος δεν περιμένει την λευκή νύχτα για να ψωνίζει ο κόσμος θέλει να κατέβουν η τιμές γιατί είμαστε η ακριβότερη πολη κατεβάσετε της τιμες για να μείνει ο κοσμος στην πολη και τα λεφτά να μείνουν στον τοπο του και αυτο υα γίνει οταν πέσουν οι τιμες Και αν θέλετε λευκη νυχτα να πληρώσετε απο το ταμειο του συλλόγου και να κάνετε οσες λευες ντχτες θέλετε τζάμπα μάγκες δεν θέλουμε

  • Οι περισσότεροι δεν καταλάβαμε ακόμα ότι υλοποιείται ένα σχέδιο εξαφάνισης των μικρών επιχειρήσεων. Θα ψωνίζουμε από το ιντερνετ φτηνά μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Μετά θα είναι αργά γιατί δεν θα έχουμε επιλογή. Όλοι οι φορείς με πρώτους τους τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους αλλά και εμείς οι καταναλωτές πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την καταστροφική γι’ όλους προοπτική.

    • Όλα καλά αυτά που λες και συμφωνώ σαν σκέψη. Έλα όμως που η τσέπη μου λέει αλλά! Πρόσφατο παράδειγμα: Μπουφάν χειμωνιάτικο επώνυμο στην Κοζάνη 224€ και στο ίντερνετ 151€ + μεταφορικά 4€ σύνολο 155€. Το μαγαζί στο ίντερνετ είναι το επίσημο τις μάρκας αυτής. Πες μου τώρα εσύ πώς να βρω εγώ το κουράγιο να στηρίξω το τοπικό κατάστημα με την εξωφρενική διάφορα τον 69€;

  • Τους εργαζόμενους τους ρωτήσατε εάν θέλουν να κάθονται στα καταστήματα μέχρι να ψωνίσει ο κάθε πικραμένος; Δεν υπάρχουν άλλες ημέρες; Εδώ δουλεύουν οι άνθρωποι κυριακάτικα αντί να κάθονται στα σπίτια τους, η λευκή νύχτα μας μάρανε! Όλα στο βωμό του κέρδους για τον κάθε επιχειρηματία, ενώ ο εργαζόμενος είναι ο τελευταίος τροχός με έναν βασικό μισθό.
    Ντροπή! Κανονικά θα έπρεπε να μην ψωνίζουμε ούτε Κυριακές, ούτε να βαράνε οι άνθρωποι ώρες νυχτιατικα!
    Το παρουσιάζετε σαν πρόβλημα που δεν θα γίνει η λευκή νύχτα! Ντροπή και πάλι ντροπή!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι