Αισιόδοξα και ελπιδοφόρα τα μηνύματα της πρώτης ημέρας για την καινοτομία στην ακριτική μας Φλώρινα.Η συμμετοχή οκτώ Πανεπιστημιακών ομάδων, νέων ανθρώπων από διαφορετικά Πανεπιστήμια της πατρίδας μας, με τα μονοθέσια αγωνιστικά τους και άλλες σύγχρονες δημιουργίες που παρουσίασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, έδωσαν το στίγμα των δυνατοτήτων της επόμενης μέρας στη Δυτική Μακεδονία.
Κοινό γνώρισμα των σύγχρονων αυτών δημιουργιών των φοιτητών μας, τα υλικά από ανθρακονήματα προέλευσης της εταιρείας του κ. Βασίλη Τυριακίδη από Φλώρινα, που χρησιμοποίησαν στην κατασκευή τους.
Λίγες επιχειρήσεις στον κόσμο κατέχουν τη γνώση για να παράγουν τέτοια υλικά και μία από τις καλλίτερες είναι εγκατεστημένη στη Φλώρινα!!!
Πολλά τα βραβεία των ομάδων αυτών σε διεθνείς αγώνες για τις καινοτομίες που σχεδίασαν και ενσωμάτωσαν στα μονοθέσια, τις μηχανές και τους πυραύλους τους!!!
Η καινοτομία ως οδηγός των εξελίξεων, στα χέρια νέων και δημιουργικών ανθρώπων, επιστημόνων και επιχειρηματιών, αποτελεί πλέον ξεχωριστό πυλώνα ανάπτυξης στην Περιφέρεια μας.