kozan.gr: Αυτές είναι οι 4 τελικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για τον οικισμό της Ποντοκώμης

7 Δεκεμβρίου 2022
11:30


 

1. Απαιτεί την κατάργηση της παρ. & 6.4.7 του Ν. 4956 (ΦΕΚ Α 140/19.7.2022) για κατεδάφιση των εγκαταστάσεων και κτιρίων του οικισμού της Ποντοκώμης

2. Ζητά να προχωρήσει άμεσα η υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης της Νέας Ποντοκώμης χωρίς καθυστερήσεις.

3. Να παγώσει το θέμα της απομάκρυνσης των κατοίκων, που δεν μετεγκαταστάθηκαν και να προχωρήσει η αναγκαία νομοθετική παρέμβαση για τη νόμιμη υποστήριξη τόσο των υποδομών του όσο και των υποστηρικτικών δημόσιων δομών (σχολεία κλπ)

4. Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τους Βουλευτές, τους κατοίκους της Ποντοκώμης και τους συναρμόδιους φορείς να προβούν σε κάθε ενέργεια για την υλοποίηση των παραπάνω και θα αγωνιστεί σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ιστορικό της παρούσας για την δικαίωση τους.

7 σχόλια

  • Με ποια λογική απαιτείται η μη κατεδάφιση του παλαιού οικισμού αφού αυτός απαλλοτριώθηκε;

    1) Πληρώθηκαν ή όχι οι κατασκευές;
    2) Αν δεν κατεδαφιστούν, θα μείνουν εκεί ως κουφάρια ή θα παραμείνουν σε χρήση των σημερινών ιδιοκτητών; Αν γίνει κάτι τέτοιο, ποιος ο λόγος της απαλλοτρίωσης;

    Ας σοβαρευτούν εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ας σταματήσουν να αυτοεξευτελίζονται.

    Ντροπή!

    • Για αρχή πρέπει να σοβαρευτείς εσύ και να παρακολουθήσεις λίγο το θέμα. Ο οικισμός πρέπει να παραμείνει ΜΕΧΡΙ η ΔΕΗ και ο δήμος να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, στην προκειμένη περίπτωση του δήμου, τις υποδομές για να καταστεί ο νέος οικισμός βιώσιμος.
      Και έρχομαι και σε ρωτώ…
      Πως θα χτίσω εγώ κάτω από τους πυλώνες;
      Πως θα χτίσω και θα πάω να μείνω χωρίς ρεύμα, νερό και υπονομους;
      Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, το παλιό χωριό ΔΕΝ πρέπει να χαλάσει.
      Ελπίζω να σου απάντησα…αν όχι τα κουβαδακια σου και σε άλλη παραλία

  • Φοβερές,δεσμεύσεις ,επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται στο Δήμο,εν όψει των εορτών και του νέου έτους,διότι αναγκαστικά θα έχει να λέει ότι αυτοί στο Δημοτικό συμβούλιο απεφασισαν,αλλά δεν απάντησαν γιατί μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκαν οι συμφωνίες και ποιος φταιει

  • . “Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τους Βουλευτές……”
    Ο περιφερειάρχης ήταν βουλευτής και οι βουλευτές ήταν γενικοί διευθυντές της ΑΝ.ΚΟ ειδικοί επί των μετεγκαταστάσεων.
    Δεν προέβλεψαν τίποτε όταν μετέφεραν την Ποντοκώμη στη ΖΕΠ. Και μετά από τόσα χρόνια θα προβούν σε κάθε ενέργεια για την υλοποίηση των παραπάνω!
    Μιας και δεν έχουν δουλειά να κάνουν μας δουλεύουν; Η υπογειοποίηση των καλωδίων πάει χέρι χέρι με την μετεγκατάσταση της Ακρινής.
    Νάχαμε να λέγαμε !

  • Και οι δύο είναι των δεσμεύσεων, ότι πουν το κάνουν και πράξη.
    Αδέρφια Ποντοκωμήτες μην περιμένετε το παραμικρό από αυτούς, ότι καταφέρετε μόνοι σας,μην έχετε αυταπάτες ότι θα σας στηρίξουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.