Την Τετάρτη 7/12/2022 και ώρα 13.00 υλοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης  δράση προς ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για την εκμάθηση  του συστήματος της γραφής και ανάγνωσης Braille  

8 Δεκεμβρίου 2022
15:46
Κανένα σχόλιο

 

Την Τετάρτη 7/12/2022 και ώρα 13.00 υλοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης  δράση προς ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για την εκμάθηση  του συστήματος της γραφής και ανάγνωσης Braille  σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού και οργάνωσης προγραμμάτων  της ΕΕΦ  Κοζάνης, Πάλλα Μαριαρένα. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της κας Στεργιάδου Αρίστης (ΠΕ 87.08) , ενδοσχολικής συντονίστριας γνωστικού πεδίου του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του 2ΟΥ Ε.Κ Κοζάνης (Πτολεμαΐδας) στο πλαίσιο Επιμορφωτικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στα βασικά σημεία του συστήματος γραφής Braille ώστε ν΄ αποκτήσουν  μαθητές και εκπαιδευτικοί  δεξιότητες και ικανότητες , για ν’ αναγνωρίζουν το αλφάβητο, τα σύμβολα  και τους αριθμούς και να χρησιμοποιούν σωστά τη Γραφομηχανή Perkins. Τέλος  παρουσιάστηκε βίντεο για τις τεχνικές συνοδείας τυφλών από τους βλέποντες και ανανέωσαν το ραντεβού τους με την εκπρόσωπο της ΕΕΦ και για υπόλοιπες ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.