KKE: Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

9 Δεκεμβρίου 2022
17:40

 

            Το άτυπο δημοψήφισμα των κατοίκων της Ακρινής οπού με μεγάλη διαφορά υπερίσχυσε το «ναι στην μετεγκατάσταση» έναντι της εναλλακτικής πρότασης της κυβέρνησης δείχνει ότι όσοι μηχανισμοί και να επιστρατευτούν για να υπερασπιστούν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, όσοι εκβιασμοί και να υπάρξουν, δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την μη υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων που είναι και νόμος του κράτους.

Οι κάτοικοι της Ακρινής ενώ τους έβαλαν «το πιστόλι στον κρόταφο» καλλιεργώντας την άποψη ότι «αν δεν δεχτείτε το εναλλακτικό σχέδιο, θα χάσετε τα πάντα» με την στάση τους απέδειξαν ότι το δίκιο τους δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση και πλειστηριασμούς. Αποφάσισαν να συνεχίσουν τον δύσκολο δρόμο  για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος τους για μετεγκατάσταση.

Το Κόμμα  μας έγκαιρα ανέδειξε την πολιτική που έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Για την κερδοφορία της ΔΕΗ Α.Ε διαχρονικά δεν ολοκληρώθηκαν μετεγκαταστάσεις (π.χ Κομανος, Μαυροπηγή),άλλες καθυστερούν (π.χ Ποντοκώμη). Με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., την απελευθέρωση του κλάδου της ενέργειας , τον πόλεμο οξύνθηκαν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ενεργειακών μονοπωλίων που τα κάνει πιο επιθετικά απέναντι στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων.

Σε αυτά τα πλαίσια δόθηκαν στην ΔΕΗ Α.Ε δώρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως η ευθύνη για τις αποκαταστάσεις των εδαφών στα ορυχεία αλλά και την προσπάθεια να προωθηθεί το εναλλακτικό σχέδιο έναντι της μετεγκατάστασης.

Οι κάτοικοι της Ακρινής έχουν δύο όπλα στην φαρέτρα τους. Την στάση τους στο άτυπο δημοψήφισμα, την απόφαση του Σ.τ.Ε. που τους δικαιώνει. Δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση και εφησυχασμός. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση. Πρέπει άμεσα να κλιμακωθεί η πίεση προς τους βουλευτές των κομμάτων, τους εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) ώστε με συντονισμένα βήματα να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Οι κάτοικοι της Ακρινής όπως και όλος ο λαός πληρώνει την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σαν καταναλωτής με τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, σαν εργαζόμενος με τις σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις στον κλάδο (οκτάμηνα, εργολαβίες, μπλοκάκια κ.α.), με την ανεργία που χτυπάει κόκκινο.  Έχουν έναν παραπάνω λόγο να μπει μπροστά και μαζί με το λαό της περιοχής να παλέψει ενάντια στις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Να συντονίσουμε τα βήματα μας ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό μέτωπο που θα διεκδικήσει ενέργεια κοινωνικό αγαθό, την αξιοποίηση του λιγνίτη σαν εγχώριο καύσιμο με όλες τις απαραίτητές περιβαντολογικές αναβαθμίσεις, έγκαιρες μετεγκαταστάσεις κ.α.

Σε αυτό το δρόμο θα αποσπάμε κατακτήσεις, θα ενισχύεται η πίεση για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού και των κατοίκων της Ακρινής. Σε αυτό το δρόμο θα μας έχουν συμμάχους και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κοζάνη 9/12/2022

Ένα σχόλιο

  • Δώστε τις κρατικές επιδοτήσεις που παίρνετε ως ΚΚΕ, ας δώσουν και οι βουλευτές σας τους μισθούς τους ,ας δώσετε και το 15% από όσα πήρατε και βάλατε στην άκρη τόσα χρόνια για να βοηθήσετε τους φτωχούς εργάτες και αγρότες της ακρινης να ξεκινήσουν. Τι όχι. Λόγια,λόγια λόγια και μεταξωτές κορδέλες υποκριτές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθυντής σύνταξης: Μήγκος Θεόδωρος
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.