Κοζάνη: Μειωμένη η κίνηση στην αγορά – Αισιοδοξία για τις επόμενες ημέρες όσο πλησιάζουν οι γιορτές

13 Δεκεμβρίου 2022
11:23

Μειωμένη κατά πως φαίνεται η κίνηση στην αγορά με την προσδοκία του εμπορικού κόσμου να αυξηθεί όσο πλησιάζουν οι γιορτές στην πόλη της Κοζάνης.

Αν και το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς μέχρι να αποφασίσουν για τα τελικά ψώνια τους, δίνοντας προτεραιότητα στα δώρα για τα παιδιά, στην ένδυση και στην υπόδηση, στα βαφτιστήρια, όσο και αν είναι δυσκολεμένοι οικονομικά θα προχωρήσουν απαραίτητες ς αγορές λόγω των γιορτών.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκης Δραγατσίκας, υπάρχει αισιοδοξία και αναμένεται να ζεσταθεί η αγορά τις επόμενες ημέρες και όσο πλησιάζουν οι γιορτές. Ο Εμπορικός κόσμος της Κοζάνης είναι έτοιμος, υπάρχει πληθώρα προϊόντων σε καλές τιμές, όπως είπε,  ενώ δεν θα λείψουν και οι εκπτώσεις, ώστε ο κόσμος να  μπορέσει να κάνει τις αγορές του.

ΕΡΤ Κοζάνη

17 σχόλια

  • Με το λάδι και τη ζάχαρη 2πλασια τιμή και το ρεύμα στα ύψη ούτε σαλιάρια δεν μπορούμε να φτιάξουμε, όχι να ψωνίσουμε.. Ααα ξέχασα έπεσε η βενζίνη στα 1,80. Δηλαδή Όσο είχε στην μισή ευρώπη όταν εμείς την ειχαμε 2,50! Καλά κρασιά!

  • Στο 2022 είμαστε, η έρευνα αγοράς γίνεται και μέσω ιντερνετ. Όταν βλέπω σε βιτρίνα καταστήματος της πόλης μας κοστούμι 249ε και ακριβώς το ίδιο στο ιντερνετ σε κατάστημα της Αθήνας 179ε. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

    • Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα στην πανάκριβη αγορά τής Κοζάνης, δυστυχώς και να θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά είναι εντελώς ασύμφορο. Δεν μου αρέσει καθόλου που δεν ψωνίζω από ανθρώπους που λέω καλημέρα αλλά δεν μπορώ να υποστηρίξω την αδικαιολόγητη διάφορα στην τιμή με τίποτα, είναι σκέτη κοροϊδία. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό.

    • Έχω αγορασει γυναικείο κοστούμι από γνωστότατο διαδικτυακό καταστημα 61€, καθώς ηταν προηγούμενης σεζόν. Σε μεγαζί της Κοζάνης το παρουσίαζαν ως φετινό με τιμή 298€.
      Και να μην πούμε και για τα παπούτσια, που είδα να παρουσιάζουν για καινούρια μπότα που την έχω 3 χρόνια.
      Γι’ αυτο ειναι μειωμενη η κινηση.

    • Υπομονή. βαζουν κι άλλες ανεμμογεννητριες και φωτοβολταϊκά στην περιοχή μας, άρα θα πέσει η τιμή … Τι; όχι; γι αυτό το ρεύμα είναι φθηνό; καλά κρασιά!

  • τα καταστήματα της Κοζάνης είναι έτη φωτός πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών στο 2022 ,ενώ σε λίγες ημέρες ανατέλλει το 2023!!! επομένως αν δεν αλλάξουν μυαλά και συμπεριφορά οι κοζανιτες καταστηματαρχες πολύ δύσκολα οι εν δυνάμει αγοραστές θα προτιμήσουν την τοπική αγορά!!! και να γνωρίζετε και να αναγνωρίζετε κυρίως πως πάντα η λύση σ αυτή την κατάσταση δεν είναι οι αγορές απ το ίντερνετ ,αλλά πολύ περισσότερο μια εξόρμηση σε γειτονικές πόλεις που θα συνδυάζει και αγορές από την εκεί αγορά!!!

  • Αγορά ακριβή και με περιορισμένες επιλογές. Δυστυχώς το ηλεκτρονικό εμπόριο κατήργησε τα εμπορικά μαγαζιά των πολεων, μικρών και μεγάλων. Οταν επιλέγεις αυτο που θέλεις να αγοράσεις και στο φέρνουν στην πόρτα σου με πολύ καλύτερη τιμή τότε μοιραία τα μικρά μαγαζιά σε μικρές και μεγάλες πόλεις θα πεθάνουν.Η ζωή μας αλλάζει κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.

  • Είναι πραγματικά ακριβά τα περισσότερα ρούχα κ παπούτσια συγκεκριμένα έψαχνα φούστα για κοριτσάκι κ κάτω από 30 ευρώ δν έβρισκα μάλιστα σε γνωστό κατάστημα μου είπαν εξωφρενική τιμή 69 ευρώ αν είναι δυνατόν δλδ απο χρυσό είναι φτιαγμένο.

  • συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω απόψεις και ξανατονίζω στους καταστηματάρχες μας “φροντίστε για επάρκεια των προιόντων ,τουλάχιστον τώρα που είναι εορταστική περίοδος, και κατεβάστε λίγο τις τιμές.Από τη μία λέτε όλη την ημέρα ότι δεν έχετε δουλειά και δε σας στηρίζουμε και παρόλα αυτά επιμένετε να βγάζετε κέρδος “200%” που λέει ο λόγος. Δεν γίνεται έτσι κανείς δε θα ψωνίζει στο τέλος.Πρόσφατα σε πολύ γνωστό και μεγάλο κατάστημα της πόλης ζήτησα κάτι πολύ απλό η πωλήτρια μου είπε θυμωμένα το γνωστό α δεν έχουμε τώρα είναι γιορτές έχουμε και ελλείψεις και όταν βρήκα κάτι να πάρω μου είπε μία τρελή τιμή…Αυτά πρέπει να τα σκεφτούν οι έμποροι της πόλης που επιμένουν στη δική τους “λογική” και φυσικά το προεδρίου του συλλόγου γιατί εξον των άλλων είναι και αυτοί μαγαζάτορες…..

  • καλά δεν έχουμε Ανάπτυξη;; ο τουρισμός δεν πήγε καλά; Τι ασχολείστε με ακρίβεια και ανεργία;; κακεντρεχείς είστε αμάν πια :q

  • περα απο το ιντερνετ ειναι και η θεσσαλονική μια ώρα δρόμος. Θα κάνεις και την βόλτα σου στην όμορφα, γιορτινά στολισμένη πόλη, (όχι όπως στην κοζάνη που κάθε χρόνο και χειρότερα) θα κάνεις και τις αγορές σου στα “φθηνά” μεγάλα καταστήματα ένδυσης η ακόμα και στα outlet (περσινή κολεξιόν) με μισή τιμή σχεδόν. θα δείς κόσμο και κοσμάκι να κάνει την βόλτα του, κάτι που στην κοζάνη είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον.
    καλό κουράγιο και καλές γιορτές

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.