Κεμπάπ, λουκάνικα, τσιγαρίδες και κρασί στην 3η Γουρουνοχαρά που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 18/12 στην Κορυφή Βοΐου (Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2022
14:18
Ο Δήμος Βοϊου και ο Σύλλογος Κορυφής «Άγιος Δημήτριος»  διοργάνωσαν την Κυριακή 18/12 στο προαύλιο του σχολείου της Κορυφής Βοΐου, την 3η Γουροναχαρά με την ορχήστρα του Χάρη Σαλαγκιώτη. Κεμπάπ, Λουκάνικα, τσιγαρίδες και άφθονο κρασί απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν εκεί.

Το βίντεο είναι απο tovoion.com

tovoion.com

13 σχόλια

  • Μεσα στη νηστεια,αυτα δεν ειναι εθιμα.Η παραδοση μας παντα συμβαδιζει με την εκκλησια.Κριμα για τον πολιτιστικο συλλογο και για το δημο,αλλα αυτος εχει το μυαλο πως θα ξαναπαρει τις εκλογες.

  • Εν Χριστό αδέρφια δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια των νηστειών, μετά τα Χριστούγεννα υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνονται. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι μαθαίνουμε και τα παιδιά μας σε λάθος τακτικές.

  • Συμφωνώ κι εγώ με τους ανωτέρω. Δεν υπήρχε λόγος να γίνονται αυτά μέσα σε περίοδο νηστείας. Αφήσαμε το Χριστό έξω απ’ τη ζωή μας και μετά περιμένουμε να δούμε προκοπή και εμείς και οι περιοχές μας και η κοινωνία γενικότερα.

    • Είναι λοιπόν στο χέρι των ανθρώπων το να καταργήσουν έθιμα όταν αυτά αντιβαίνουν στη θρησκεία και να ξεκινήσουν άλλα καλύτερα. Ό,τι μας έμαθαν οι παλιοί δεν είναι πάντα σωστό επειδή “έτσι έκαναν οι παλιοί”. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απλά ένα λάθος που το ξεκίνησε κάποιος από εκείνους και τον μιμήθηκαν κι άλλοι συντοπίτες του και έγινε συνήθεια και έθιμο ενός τόπου. Στο χέρι μας είναι το να καταργήσουμε τέτοια έθιμα και να διορθώσουμε τον τόπο του ο καθένας.

  • Τα εισερχόμενα από το στόμα δεν είναι αμαρτήματα. Αντίθετα με τα εξερχόμενα πικρόχολα σχόλια περί νηστείας και τα εισερχόμενα στις μεγάλες τσέπες (Κιβωτός κτλ) υπό την σκέπη των αναμάρτητων . Αυτή είναι η θρησκεία μας;

    • Η πρώτη εντολή του Θεού στους ανθρώπους ήταν η νηστεία, οπότε και τα εισερχόμενα στο στόμα είναι αμαρτία. Και όσον αφορά για την Κιβωτό, το (διαφαινόμεο) λάθος κάποιου, ούτε κάνει όλη τη θρησκεία λάθος, ούτε δικαιολογεί τους υπόλοιπους από εμάς στο να ζούμε λάθος.

  • Ρε παιδιά μη συγχέετε την θρησκεία με την διασκέδαση.Διαβαστε λίγο αρχαίους φιλοσόφους! Τι έλεγε ο Μεγάλος Επίκουρος ; “Φαγωμεν, ποιωμεν αύριον γαρ αποθνησκουσι.ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΤΆΦΟΥ ΟΥΔΈΝ”

  • Ρε παιδιά μη συγχέετε την θρησκεία με την διασκέδαση.Διαβαστε λίγο αρχαίους φιλοσόφους.Τι έλεγε ο Μεγάλος φιλόσοφος Επίκουρος;”Φαγωμεν, ποιωμεν αύριον γαρ αποθνησκουσι.Περα του τάφου ουδέν!”

  • Μην συγχέετε την θρησκεία με την διασκέδαση.Διαβαστε λίγο αρχαίους φιλοσόφους.Ο Μεγάλος φιλόσοφος Επίκουρος έλεγε:”Φαγωμεν, ποιωμεν αύριον γαρ αποθνησκουσι Πέραν του τάφου ουδέν”

  • Μπράβο φίλε πολύ φιλοσοφημένος ο Επίκουρος.
    Ακόμα και ο Ιησούς γλεντούσε με τους μαθητές του στην Κανά της Γαλιλαίας .
    Καλή καρδιά και ο παράδεισος είναι κοντά. Εσείς οι νηστεύσαντες προσευχηθείτε και για μας τους 195 που συμμετείχαμε. Ξεκινήσατε πρώτοι τα πικρόχολα σχόλια…. Ντροπή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.