Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, Παράρτημα Κοζάνης. ενημερώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, σχετικά με πιθανή εξαφάνιση ηλικιωμένης γυναίκας από την περιοχή της Ακρινής, νομού Κοζάνης. Μετά από επικοινωνία με τον κ. Νίκος Συλλίρης., αρμόδιο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, προχωρήσαμε άμεσα στην ενημέρωση για το περιστατικό των εθελοντών της ομάδος μας και ζητήσαμε διαθεσιμότητα για να συνδράμουμε τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ. Κοζάνης κ Σερβίων, στην αναζήτηση της ηλικιωμένης κατοίκου Ακρινής.
Την Κυριακή 18/12, οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς, έτσι συνεχίστηκαν υπό τις οδηγίες της ΕΛΑΣ και την Δευτέρα 19/12, οπότε και μέλος της ομάδος μας εντόπισε την ηλικιωμένη. Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόταν στο πεδίο των ερευνών καθώς και τηλεφωνικά ο κος Νίκος Συλλίρης. ως άμεσα προϊστάμενος μας, καθώς ενεργούσαμε υπό τις οδηγίες της Πολιτική Προστασία – CP Sc Journal. Μετά από αυτή την εξέλιξη λάβαμε σήμα για το πέρας των αναζητήσεων οπότε και αποχωρήσαμε από το σημείο.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM, ως εθελοντική οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν εθελοντικά σε επιχειρήσεις από το 1978, έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, ένα εκ των οποίων και το παράρτημα Κοζάνης.
Με ανθρώπινο δυναμικό άνω των 2.500 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε κι αν λαμβάνουν χώρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και στελεχώνεται από εθελοντές με επαγγελματική συνείδηση και άριστη κατάρτιση.
Και αυτό θεωρούμε πως πράξαμε και σήμερα συνδράμοντας τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων.
Ως ομάδα μετά το πέρας των ερευνών, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και να ευχηθούμε δύναμη εις τους συγγενείς.
Εκ του ΔΣ