Συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών φυτών στο Ορυχείο Αμυνταίου η ΔΕΗ

21 Δεκεμβρίου 2022
07:44

Στη συντήρηση και ανάπτυξη της καλλιέργειας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που έχει εγκατασταθεί σε εσωτερική απόθεση στο Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου προχωρά η ΔΕΗ. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που έχει αρχίσει να αναπτύσσει η ΔΕΗ από το 2020, που στην πλήρη ανάπτυξή της αφορά 20.000 φυτά ρίγανης, 5.000 λεβάντας, 4.000 δεντρολίβανου και 12.000 φασκόμηλου.

Στόχος της ΔΕΗ δεν είναι απλώς ο καλλωπισμός εδαφών στα οποία προηγουμένως ασκούνταν εξορυκτική δραστηριότητα, αλλά και η επιχειρηματική αξιοποίηση των αρωματικών φυτών, ως ένας κλάδος που γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Το ιδιαίτερο στοιχείο του εγχειρήματος αφορά το γεγονός ότι τα εδάφη των αποθέσεων δεν έχουν υποστεί την επίδραση των παραγόντων της εδαφογένεσης:  μητρικό υλικό, κλίμα, τοπογραφικό ανάγλυφο, οργανισμοί και χρόνος

Η ΔΕΗ προσδοκά στην εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων για την προσαρμοστικότητα των 4 ειδών σε τέτοια εδάφη.

Για τις καλλιεργητικές εργασίες που θα πρέπει να εφαρμοστούν για το 2023, η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο την προμήθεια, τη φύτευση και τη συντήρηση νέων φυτών, τη συντήρηση των υπαρχόντων φυτών, την συγκομιδή τους και την απόσταξή τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 85.914 ευρώ.

energypress.gr

2 σχόλια

  • Το ιδιο ακριβως προγραμμα επι τρόικας και ΣΥΡΙΖΑ ειχε προκηρυχθεί με μολις 25.000 €. Δεν πειράζει ομως τα κορόιδα πληρωνουν το ακριβότερο ρευμα της Ευρωπης.

    • το ίδιο πρόγραμμα με πολλαπλάσια έκταση σαίνη μου.

      τα λιπάσματα και το πετρέλαιο είχαν ίδιες τιμές με τότε?

      Δημοσιογράφος στο ντοκουμέντο του μυθιστοριογράφου Βαξεβάνη είσαι?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.