“Κόλντα Μπάμπω” με Χριστουγεννιάτικες φωτιές την Παρασκευή στο Δήμο Εορδαίας

22 Δεκεμβρίου 2022
14:11
Κανένα σχόλιο

 

 

Με το παραδοσιακό έθιμο “Κόλντα Μπάμπω” και φωτιές υποδέχονται τα Χριστούγεννα το βράδυ της Παρασκευής μια σειρά Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας και ο Οικισμός Καρδιάς.

Παραδοσιακά Κόλιαντα διοργανώνει επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομάνου μπροστά από τη στέγη του στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας, ενώ και η Κοινότητα Βλάστης καλεί στα Κόλιαντα Βλάστης που θα ξεκινήσουν ώρα 21.00 της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας και από το πρωί θα εκτυλίσσονται και άλλες δράσεις και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά με μουσική και χορό, όπως και χορευτικές εξορμήσεις ξωτικών.

Το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, συλλόγους, σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, το  Δημοτικό Παιδικό Θέατρο, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, σχολές χορού και άλλους φορείς.

To πρόγραμμα εκδηλώσεων αύριο Παρασκευή έχει ως εξής:

Παρασκευή 23/12/2022

 

– “Ευχηθείτε και κεραστείτε” στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), από ώρα 9.00-13.00 στην οδό Γιαλιάνης 2 στην Πτολεμαΐδα.

 

– “Η μπουγάδα του Αη Βασίλη” & “Ο Άγιος Βασίλης βαρυστομάχιασε” από τις τάξεις Β2 & Β1  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, ώρα 8.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

– Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το “ΚΔΑΠ Τούμπες Κολοτούμπες” ώρα 17.30 Πάρκο Δημοτικής  Βιβλιοθήκης

– “Χορεύοντας με τον Καρυοθραύστη στην πλατεία των Πύργων Εορδαίας”. Μουσικοχορευτικό παραμύθι & Κάλαντα από το Δημοτικό Σχολείο Πύργων ώρα 11.00 στην Πλατεία Πύργων.

– “Σπάσε τη Χριστουγεννιάτικη πινιάτα” από το Δημοτικό Παιδικό Θέατρο & Πειραματική Σχολή Χορού, ώρα 13.00 Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας

– “Χορευτικές εξορμήσεις των ξωτικών” ώρα 17.00 Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, από τη Σχολή χορού ALMA LIBRE Μαρίας Ράντογλου.

– Κόλντα Μπάμπω από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Μέγας Αλέξανδρος” και την Τοπική ώρα 18.00 Πλατεία Αγίου Χριστοφόρου,

– Κόλντα Μπάμπω από το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο Περδίκκα, ώρα 19.00 στο Προαύλιο του Ομίλου.

– Κόλντα Μπάμπω από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Καρδιάς “Η ΜΕΡΑ” ώρα 19.00 στην Πλατεία Οικισμού Κομάνου.

– Κόλντα Μπάμπω, αναβίωση του εθίμου από την Κοινότητα Αναρράχης ώρα 19.00 στην Πλατεία Αναρράχης με ζουρνάδες.

– Κόλντα Μπάμπω από την Κοινότητα Δροσερού, ώρα 19.00 στην Πλατεία Δροσερού.

– Κόλντα Μπάμπω από την Τοπική Κοινότητα Προαστίου ώρα 19.00 στο προαύλιο  του Δημοτικού Σχολείου Προαστίου.

– Κόλντα Μπάμπω από την Κοινότητα Ολυμπιάδας ώρα 20.00 στην Πλατεία Ολυμπιάδας.

–  Κόλντα Μπάμπω από την Κοινότητα Φούφα ώρα 20.00 στην Πλατεία Φούφα.

– Κόλντα Μπάμπω από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμακιάς “Το Φρούριο” ώρα 20.00 στην Πλατεία Ερμακιάς.

– Κόλιαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομάνου ώρα 20.00 μπροστά στα γραφεία του συλλόγου στην Πτολεμαΐδα (Δεσμήνης 3).

– Κόλιαντα Βλάστης από την Κοινότητα Βλάστης ώρα 21.00 στην Κεντρική Πλατεία Βλάστης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.