Η μετάβαση από μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην επόμενη αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους μαθητές, ωστόσο  δεν είναι πάντοτε ομαλή καθώς χαρακτηρίζεται από διάφορες αλλαγές, τόσο λειτουργικές, όσο και κοινωνικές. Η συνεργασία μεταξύ των σχολείων  αφετηρίας και μετάβασης διευκολύνει στην ομαλοποίηση της, καθώς  αναπτύσσονται  γέφυρες επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της καλλιέργειας συνεργασίας  με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την Πέμπτη 22/12/2022, επισκεφθήκαμε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας αποδεχόμενοι την πρόσκληση τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε τη χαρά να ψάλλουμε τα κάλαντα και  να ανταλλάξουμε ευχές και δώρα. Παράλληλα ξεναγηθήκαμε από τους μαθητές της έκτης τάξης, στις αίθουσες του σχολείου, συζητήσαμε για τις ομοιότητες και τις διαφορές στα μαθήματα  δημοτικού- γυμνασίου και παίξαμε μαζί τους  στο καινούργιο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου.

Δώρα και κάρτες που ετοιμάστηκαν με πολλή αγάπη 

από το σχολείο μας για τους μαθητές του 10ο Δημοτικού

Ευχαριστούμε θερμά το 10ο Δημοτικό Σχολείο για τη  ζεστή φιλοξενία. Επιπλέον ευχαριστούμε το σύλλογο γονέων του 2ου Γυμνασίου που ήταν αρωγός στη μετακίνησή μας από και προς το σχολείο καθώς και στην  παροχή των γλυκισμάτων που προσφέραμε στους μαθητές και στον σύλλογο των εκπαιδευτικών.

Η ομάδα για την μέριμνα ομαλής μετάβαση

μεταξύ των εκπαιδευτικών βαθμίδων του

2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας