Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μουσική, χορός, αλλά και Μωμογέρια θα πλημμυρίσουν αύριο Σάββατο την Πτολεμαΐδα, καθώς το παραδοσιακό ποντιακό δρώμενο “Κοτσαμάνια” παρουσιάζει το πρωί του Σαββάτου, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.

Παρόμοιο έθιμο, τους Μωμόγερους, αναβιώνει το απόγευμα της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων από τον Ποντιακό & Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου, στην Πλατεία της Κοινότητας Καρυοχωρίου.

Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας “ΝΙΦΑΔΑ τι Πτολεμαείδες;” για το τριήμερο των Χριστουγέννων έχει ως εξής:

Σάββατο 24/12/2022

 

– Κάλαντα Χριστουγέννων ώρα 10.00 στους κεντρικούς δρόμους της Πτολεμαΐδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Εορδαίας “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”.

– Κάλαντα Χριστουγέννων στην Τοπική Κοινότητα Άρδασσας ώρα 9.00 από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας.

– Παρουσίαση δρώμενου “Κοτσαμάνια” από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, από ώρα 10.00 από το προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης στους δρόμους της Πτολεμαΐδας.

– “ΩΣΑΝΝΑ” Μουσική,  ύμνοι και τραγούδια Χριστουγέννων, παιχνίδια για παιδιά, Άη Βασίλης και κεράσματα από 11.00-13.30 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας “Ο Σωτήρας”.

– Παράσταση “Dancing in a Christmas Wonderland” από τη Σχολή χορού DANCEROOTS Χριστίνας Χρυσάνθου, ώρα 12.30 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

Δευτέρα 26/12/22

“Μωμόγεροι”, ποντιακό δρώμενο από τον Ποντιακό & Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου Ο “ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ”, ώρα 18.00 στην Πλατεία Καρυοχωρίου.

 

Τρίτη 27/12/22

 – “Ευχηθείτε και κεραστείτε” στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), από ώρα 9.00-13.00 στην οδό Γαλιάνης 2 στην Πτολεμαΐδα.