Το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη, στη  NSA “VASSIL LENSKI”, στη Σόφια Βουλγαρίας , από τις 15-18/12/2022, στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Αλλάζουμε Διατροφική Συμπεριφορά Ανακαλύπτοντας τα Μυστικά της Υγείας», που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος (Αρχηγός Εκδρομής), Παπαδοπούλου Κυριακή και Στεργιάδου Αρίστη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους επιτρέπουν να διαμορφώσουν θετικές στάσεις για τη δια βίου άσκηση και Υγεία, σε ένα διαφορετικό πολιτισμικά περιβάλλον, στη σύγχρονη Κρατική Ανώτατη Σχολή Φυσικής Αγωγής της Σόφιας, όπου με στοχαστική στάση, προσπαθεί να δώσει ένα νέο νόημα στην εκπαίδευση της φυσική αγωγή.

 Επισκεφτήκαμε εγκαταστάσεις μελέτης (σύγχρονα αμφιθέατρα), σύνθετες εσωτερικές εγκαταστάσεις (π.χ. τοίχο αναρρίχησης), εξωτερικά γήπεδα, το χώρο του μουσείου της Ακαδημίας και φυσικά το συνεδριακό χώρο, όπου μας απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης  Nikolay Izov  και έγινε η ανταλλαγή δώρων. Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν στο εστιατόριο της ακαδημίας και δραστηριοποιήθηκαν με παιχνίδια στα υπαίθρια γήπεδα τένις.