Τo Βοΐο τίμησε ένα από τα μικρότερα και ομορφότερα χωριά του, τη Βουχωρίνα (του Ναπολέοντα Γρ. Κοντού*)

14 Ιουνίου 2017
19:45
Κανένα σχόλιο

Χθες Κυριακή (11/6/2017), γιορτή των Αγίων Πάντων, ο Δήμος Βοΐου πήρε την απόφαση να κάνει το 1ο Παμβοϊακό συναπάντημα σε ένα από τα μικρότερα και ομορφότερα χωριά του Δήμου τη Βουχωρίνα Τσοτυλίου. Η προεργασία εκ μέρους του Δήμου, στο χώρο της εκδήλωσης ήταν άψογη, αυτό διαπιστώθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους και περισσότερο από τους λίγους (16) χειμερινούς κατοίκους του χωριού, που έζησαν την προετοιμασία από κοντά. Η  συμμετοχή του κόσμου ήταν άριστη, και αυτό οφείλεται στη διαφήμιση που έκανε ο Δήμος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και για τα οποία τους αξίζει μεγάλος έπαινος.

Να σημειώσω εδώ ότι τα σχήματα (χορευτικά) που έλαβαν μέρος ήταν τα παρακάτω:

  1. Πολ. Σύλλογος Πενταλόφου
  2. Σύλλογος Γυναικών Τσοτυλίου
  3. Ολυμπιακή Φλόγα Νεάπολης
  4. Σύλλογος Ομαλής – Γλυκοκερασιάς
  5. Φιλαθλητικός Ορειβατικός Σύλλογος Εράτυρας «Η ΣΕΛΤΣΑ»
  6. Μ.Π.Σ. Γαλατινής
  7. Μ.Π.Σ. Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»
  8. Ιππικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο ΑΓ. ΜΟΔΕΣΤΟΣ»
  9. ΚΑΠΗ Σιάτιστας
  10. Σύλλογος Βοϊτών Κοζάνης «Η ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
  11. Ποντιακός Σύλλογος Τσοτυλίου και περιχώρων
  12. Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου Νεάπολης

Η δε συμμετοχή του κόσμου, από ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, ήταν περίπου στα 1.500 άτομα, αριθμός ευχάριστος για ένα χωριό που οι κάτοικοι σε χειμερινή σεζόν είναι όπως αναφέρω και παραπάνω στα 16 άτομα. Στην  περίπτωση του Βοΐου θα ίσχυε το «οι κάτοικοι των χωριών κρατούν Θερμοπύλες». Γύρισα όλα τα χωριά του Βοΐου, σχεδόν η ίδια κατάσταση επικρατεί παντού, εκτός από την περίοδο του καλοκαιριού, που παρουσιάζουν μια «ζωντάνια» και αυτό πριν από τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Κάτοικος άλλου χωριού, μου έλεγε πριν δύο χρόνια, ότι αρκούδα έχει το λημέρι της (φωλιά) στα 70 μέτρα παρακάτω από το σπίτι του και συμπληρώνει και λέγει: «Τι να κάνω, τη συνήθισα».

Η παραπάνω αναφορά, ας θεωρηθεί μια παρένθεση. Επανέρχομαι στα της εκδήλωσης του Δήμου Βοΐου. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. Δήμαρχε και σ’ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με την παράκληση η εκδήλωση αυτή να επαναληφθεί και στα υπόλοιπα χωριά του Βοΐου και φυσικά όπου υπάρχουν δυνατότητες, οι λίγοι κάτοικοι των χωριών, έχουν την ανάγκη της επικοινωνίας, που τόσο πολύ τους λείπει, και να είστε βέβαιοι πως θα σας θυμούνται πάντα.

Ο συνολικός αριθμός των χορευτών ήταν τριακόσια είκοσι  άτομα (320), το δε πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Καλλιόπη Κισκίνη με την ορχήστρα της Σιάτιστας «ΧΑΛΚΙΝΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ»

ΝΑΠ. ΓΡ. ΚΟΝΤΟΣ

Γαμπρός γαρ Βουχωρίνας

ΚΟΖΑΝΗ 12-6-17

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.