kozan.gr: Η όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση της εφημερίδας «Ο Χρόνος» Κοζάνης, το απόγευμα της Τετάρτης 28/12 – Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά οπτικοακουστικό υλικό από την Κοζάνη, το διάστημα 1980 – 2010 (Βίντεο & Φωτογραφίες)

28 Δεκεμβρίου 2022
19:42

 

Η καθημερινή εφημερίδα «Ο Χρόνος» Κοζάνης και η ομάδα του Facebook «Κοζάνη Μνήμες, Αναμνήσεις και Εικόνες», διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 28/12 στην Αίθουσα Τέχνης μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Κοζάνη. Με αφορμή τη συμπλήρωση 42 ετών κυκλοφορίας του «Χρόνου» και τα 10 χρόνια «ζωής» της ομάδας «Κοζάνη, Μνήμες»,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά οπτικοακουστικό υλικό από την περιοχή, το διάστημα 1980 – 2010 καθώς και φωτογραφικό υλικό παλαιότερων περιόδων. Το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του ιδρυτή της εφημερίδας του αείμνηστου Νίκου Κωσταρέλλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν δυο χρόνια. Οι φωτογραφίες κατηγοριοποιήθηκαν και προβλήθηκαν  σε ενότητες, τις οποίεςπαρουσίασαν : Σωκράτης Μουτίδης, Γιάννης Κωσταρέλλας, Ματίνα Τσικριτζή – Μόμτσιου, Κώστας Καραμάρκος, Ιωάννα Κωσταρέλλα, Κώστας Τσιώρας και Φωτεινή Διάφα. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κοζάνης. Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μουσικό έργο του Κοζανίτη συνθέτη Χάρη Γκατζόφλια «Ετερόχρονος», το οποίο γράφτηκε αποκλειστικά για την εκδήλωση και είναι εμπνευσμένο από τα πρωτοσέλιδα του «Χρόνου» από το 1980 έως σήμερα. Το έργο “παίχτηκε” από μουσικό σύνολο της Music Art-Νέο Ωδείο Κοζάνης. Την ορχήστρα διεύθυνε η Μαρία Καραγιάννη.

4 σχόλια

  • Συγχαρητήρια για την εκδήλωση είμουν παρών Μπράβο στους οργανωτές έβαλαν πολύ μεράκι και πολλή δουλειά αλλά πιστεύω ότι η Κοζάνη διακρίνεται για το πνεύμα της και το χιούμορ της κάτι που δεν το πέρασαν καθόλου

  • Πολλά συγχαρητήρια στην Ιωάννα και στο Γιάννη Κωσταρελλα για την εκδήλωση. Άξιοι συνεχιστες του πατέρας τους που με τόσο μεράκι και αγάπη συνεχίζουν τον “Χρόνο”. Καλή επιτυχία στο διάβα σας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.