Πτολεμαΐδα: Μικρή η κίνηση στην τελευταία Λαϊκή Αγορά του έτους

29 Δεκεμβρίου 2022
11:14

Επαφές με παραγωγούς, και εκθέτες βιομηχανικών προϊόντων, είχε κατά την επίσκεψη του στην Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, διαπιστώνοντας πως η δυσχερής οικονομική κατάσταση του κόσμου, λόγω των δαπανών θέρμανσης και ενέργειας, έχει αντίκτυπο στην κίνηση της Αγοράς.

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής, αξιοποιώντας προγράμματα, δράσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, απαρίθμησε τα έργα που έχουν προγραμματισθεί για την Εορδαία επαναλαμβάνοντας ότι τόσο ο Ν. Κοζάνης όσο και ευρύτερα η  Δ. Μακεδονία μέσω των γενναίων χρηματοδοτήσεων που πέφτουν στην περιοχή θα ενισχυθούν σε όλους τους τομείς.

Υποτονική αγοραστική κίνηση

Την ίδια στιγμή εκθέτες έκαναν λόγο, για υποτονική αγοραστική κίνηση στη Λαϊκή Αγορά, την τελευταία του έτους, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους και αποδίδοντας την κατάσταση αυτή στη γενικότερη οικονομική κρίση. Θεωρούν, ότι οι καταναλωτές προσπαθούν να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις, πολλές εκ των οποίων λήγουν στα τέλη του τρέχοντος μηνός αλλά και να εξοφλήσουν λογαριασμούς σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, με αποτέλεσμα να περιορίζουν τις προμήθειες τους.

Επιπλέον σύμφωνα με τους ίδιους, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησαν αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, διαμορφώνοντας νέες τιμές στα προϊόντα, χωρίς οι πωλητές να προσδοκούν ότι το 2023 θα μεταβάλλει το σημερινό τοπίο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.