Γ. Αδαμίδης: “Κυβέρνηση και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας ως οι μόνοι υπαίτιοι διαμόρφωσης των τιμών έχουν μετατρέψει την αγορά σε πάρτι κερδοσκοπίας και ασυδοσίας”

2 Ιανουαρίου 2023
13:56
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο. Κυβέρνηση και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας ως οι μόνοι υπαίτιοι διαμόρφωσης των τιμών έχουν μετατρέψει την αγορά σε πάρτι κερδοσκοπίας και ασυδοσίας. Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι όλη η υπόλοιπη Ευρώπη στο σύνολό της συγκρατεί τις τιμές και εμείς σπάμε κάθε μέρα τα κοντέρ.
Το κάνουν σαν να μην υπάρχει επόμενη μέρα. Το κάνουν σαν να είναι η τελευταία τους ευκαιρία.
Εντωμεταξύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2022 σύμφωνα με τη Eurostat oι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές ενώ στον μέσο όρο της Ευρώπης των 27 αυξήθηκαν κατά 52% στην Ελλάδα η αύξηση έφτασε στο αδιανόητο ποσοστό του 162%.
Όμως τα επιπλέον χρήματα των αυξήσεων και οι φόροι μας αντί να πάνε στο κοινωνικό κράτος και να γίνουν υπηρεσίες προς τους πολίτες, αντί να ενισχύσουν το Π.Δ.Ε και να γίνουν έργα για όλους τους Έλληνες, γίνονται αμύθητος πλούτος για καμιά δεκαριά οικογένειες της χώρας.

17 σχόλια

  • Δεν ανυσηχουμε καθολου,αφου οπως μας λετε εσεις οι νεοτσιριζαιοι ο τσιπροκιο θα κερδισει τις εκλογες και θα μας ξανασωσει οπως μας εσωσε και το 2015!!!! Υ.Γ. Για θυμηστε μας ποιος ειχε ψηφισει τα ΝΟΜΕ οπου η δεη ειχε μπει μεσα με τα τσαρουχια? Σοβαρα τωρα ευτυχως για την χωρα δεν προκειτε να ξανακυβερνησουν εις τον αιωνα των αιωνων οι τσιριζαιοι αρκετο κακο εκαναν στην χωρα!!!

  • Ο μόνος που μιλάει στην Ελλάδα για αυτό το πάρτυ είναι ο Αδαμιδης. Αλλά δεν τον ακούει και κανείς. Είναι συνδικαλιστής και το σύστημα του Πορτοσαλτε και των ομοίων του έχουν φροντίσει εδώ και καιρό να απαξιώσει τον συνδικαλισμό..

  • Εγινες γραφικός Αδαμιδη όλα τα κακά τώρα τα βλέπεις..Με Σύριζα ούτε έβλεπες ούτε άκουγες αλλά και το δικό σου το τέλος έρχεται στην ΓΕΝΟΠ

      • Είχες παγκόσμια ενεργειακή κρίση με ΣΥΡΙΖΑ , είχες πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία ? Φτάνει με τις μπούρδες σας .

        • ΟΧι ειχαμε ομως τα 2 χειροτερα μνημονια που ειχε ψηφισει το Πασοκ με την ΝΔ και ειχαμε καταντησει να ζουσαμε με 200 ευρω εθνικη συνταξη και μισθους και η ανεργια οπως και τωρα ετσι και τοτε καλπαζε στα υψη. Φτανει με τις φτηνες μπαρουφες σας οτι για ολα φταιει το ρωσοουκρανικο και οτι ολα ειναι παγκοσμιο φαινομενο ουτε τα δεξιοβολεμενα τρολ δεν σας πιστευουν πλεον.

          • Μπερδεύεσαι το χειρότερο το είχαμε επι ΣΥΡΙΖΑ . Θυμάσαι τότε που Αλέξης θα έσκιζε τα μνημόνια και οι αγορές θα χόρευαν στους ρυθμούς του νταουλιού που θα βαρούσε το παιδί με τις αυταπάτες ? Αλλά δυστυχώς χορέψαμε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τις αγορές και την Ε.Ε.

  • Γραφικός είσαι συ που πλήρωνες δέκα λεπτά την Kwh επί Σύριζα και τώρα την πληρώνεις από δεκαεπτά λεπτά και πάνω συν τους άμεσους και έμμεσους φόρους σου που στέλνεις κατευθείαν στις τσέπες του καρτέλ μέχρι τα πενηνταπέντε λεπτά που χρεώνουν οι ιδιώτες παραγωγοί. Νομίζεις ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν τα παραμύθια των πετσοταϊσμένων;

    • κλασικό παραμυθάκι με τις τιμές ρεύματος την μέρα που βολεύει.

      ξέρεις τι είναι μέση ετήσια τιμή ???

      άιντε διάβασε και ξαναέλα με τον κηδεμόνα σου.

  • Σε 2 με 3 μηνες max θα αποτελουν παρελθον για τον τοπο οι μπλε ακριδες που ισοπεδωσουν τα παντα! Κανουμε υπομονη κυριε Αδαμιδη και ψηφιζουμε σωστα!

  • ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ , ΕΙΣΤΕ ΕΞΠΕΡ),ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΤΟ 2022 ,ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ…

    • και γιατι οι φιλοι σου οι ρώσοι , παρολο που το ειχαν υποσχεθεί δεν μας έδειξαν τους ομαδικούς τάφους των σφαγμένων ? μηπως εγω δεν ειδα καλα ?αν θες στειλε κανέναν σύνδεσμό να δούμε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.