Πρόθεση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» είναι να στηριχθούν και να αναδειχθούν όλα τα ιδιαίτερα έθιμα του Δήμου Koζάνης

3 Ιανουαρίου 2023
15:45
Αναβίωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το έθιμο των Μωμόγερων σε χωριά του Δήμου Κοζάνης, τον Τετράλοφο, τον Άγιο Δημήτριο, τα Αλωνάκια, την Σκήτη και το Πρωτοχώρι.
Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες που έφεραν μαζί τους οι πόντιοι πρόσφυγες από την ορεινή Τραπεζούντα. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία αποτελεί μέρος του εθίμου η οποία λειτουργεί συνειδητά ως αναπόσπαστο στοιχείο στη διεξαγωγή και στην πλοκή του. Το τόσο ιδιαίτερο αυτό έθιμο διατηρείται αναλλοίωτο χάρη στην άοκνη προσπάθεια πολιτιστικών συλλόγων και κατοίκων στα χωριά του Δήμου μας και του Δήμου Εορδαίας.
Το έθιμο έχει εγγραφεί από το 2016 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO και αποτελεί άλλο ένα εφόδιο στην προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, ομορφιάς και πολυμορφίας του Δήμου Κοζάνης.
Πρόθεση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» είναι να στηριχθούν και να αναδειχθούν όλα τα ιδιαίτερα έθιμα του Δήμου μας και να εργαστούμε για ένα Δήμο με ισχυρή ταυτότητα, πρότυπο συνύπαρξης ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές αφετηρίες και κοινό τους στόχο την ευημερία του τόπου.

13 σχόλια

  • τα έθιμα εκτός από την στήριξη των πολιτών της περιοχής τους θα πρέπει να δείχνουν και κάτι αξιόλογο για να σταθούν στο χωροχρόνο!!! έλεος πια με την γελοιότητα!!!

  • Κασμερια κ.Κουζιακη επικεφαλής της κίνησης που χωρίς να θέλει αναδείχθηκε δημοτική αρχή,διοίκησε,απέτυχε παταγωδώς γιατί δεν ήξερε τα προβλήματα αφού δεν πίστευε ότι θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη και τώρα αντί να τοποθετηθεί για τα μεγάλα και καίρια προβλήματα της πόλης,βγαίνει μόνο φωτογραφίες,όπως όλοι,για να περνά η ώρα
    Αλήθεια για τα μεγάλα προβλήματα της μονοπωλιακής επιχείρησης,που την χρεοκοπήσαμε όλοι μαζί,έχετε να πείτε κάτι η απλώς ανάλογα με το τι θα συμβαίνει θα τοποθετεισθε;

    • προφανως ειστε ευχαριστημένος με την διοίκηση μαλούτα. αν παντως υπήρχε βαθμολογια δήμων (όπως στο πχ ποδόσφαιρο), ο δημος κοζανης θα ειχε ηδη πεσει κατηγορια!!!!!!!!!

  • Τον φοβάστε τον Κουζιακη γιατί μπορεί να σας κερδίσει και γι αυτό βγάζετε χολή. Δεν θα σας περάσει όμως γιατί αυτοί που τον στηρίζουν είναι πολλοί.

  • Οταν πανε σε εκδηλώσεις τους λετε οτι είναι μονο για φωτογραφίες, οταν δεν πανε και βγαζουν κειμενα τους λετε οτι είναι μονο για την θεωρία!!! Εγω ξερω οτι είναι καλοι και στη θεωρία και με τον κόσμο και μακαρι να κερδίσουν τις εκλογές.

  • Αφού τους γνωρίζεις τόσο καλά και στην θεωρία και στην πράξη,ρώτα τους π.χ.τι κατάλαβαν στα πέντε χρόνια διοίκησης της μονοπωλιακής επιχείρησης
    Αλλά ρώτα τους και ζητά να σου απαντησουν
    Κατά τα λοιπά άλλο ο κ.Κουζιακης και κάποιοι άλλοι και άλλο ο Κοζάνη τόπος να ζεις

    • Προφανώς εννοείς την ΔΕΥΑΚ αλλά καλό είναι να πεις τι ξερεις παραπάνω. Με υπονοούμενα δεν βγαζουμε ακρη. και συμφωνω οτι ο κ. Κουζιακης ειναι διαφορετικός και πολύ καλύτερος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.