Βέροια: Προφυλακίστηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους – «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα το έσωζα»

4 Ιανουαρίου 2023
16:46
Κανένα σχόλιο

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 29χρονη μητέρα του βρέφους στη Βέροια. Η φερόμενη ως παιδοκτόνος απολογήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Η 29χρονη υποστηρίζει ότι το μωρό έπεσε μόνο του, στο φράγμα του Αλιάκμονα έξω από τη Βέροια. Ωστόσο, δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς, στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όπου έδινε εξηγήσεις από τις 11:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να κριθεί προφυλακιστέα.

Η 29χρονη οδηγήθηκε μέσω του υπογείου του Δικαστικού Μεγάρου συνοδεία σημαντικής αστυνομικής δύναμης. Στη μητέρα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός.

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θέλω να είχα τότε βοηθήσει το παιδί μου. Δεν το σκότωσα εγώ, δε το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε και έπεσε στο νερό χωρίς να το προσέξω», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης, η 29χρονη δήλωσε μετανιωμένη που άφησε αβοήθητο το παιδί της, ενώ ο ίδιος ζήτησε να βρεθεί και να προσκομιστεί οπτικοακουστικό υλικό από το φράγμα του Αλιάκμονα.

Για την 29χρονη, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές, διατάχθηκε και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη αναμένεται να κρατηθεί στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

newsit.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.