Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Κ. Βέττα: Το Υπουργείο Γεωργίας αντί σοβαρής αγροτικής πολιτικής, μοιράζει ψίχουλα στους αγρότες

5 Ιανουαρίου 2023
09:33

Η λογική του “διαίρει και βασίλευε” της κυβέρνησης και του κ. Γεωργαντά (ΥΠΑΑΤ) δε θα περάσει.

Την απάντηση θα δώσουν τη Κυριακή από τη Λάρισα οι αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, στη συνάντηση που προγραμματίζουν για να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τη χασούρα της χρονιάς και τη αδιαφορία της κυβέρνησης.

Γιατί, δεν είναι μόνο ο διαχωρισμός των περιοχών σε πληβείους και πατρίκιους, για λόγους που μόνο ο υπουργός και σύμβουλοι του γνωρίζουν. Είναι και ο διαχωρισμός των παραγωγών και των παραγωγικών κλάδων!

Δεν εξηγείται αλλιώς η εξαγγελία ενίσχυσης των μηλοπαραγωγών της Αγιάς (Λάρισα), που λόγω της οικονομικής κατάστασης, του διεθνούς εμπορίου και του πολέμου στην Ουκρανία δε μπόρεσαν να διαθέσουν τα προιόντα τους στην αγορά. Και στις περιπτώσεις που αυτό έγινε, οι τιμές παραγωγού ήταν εξευτελιστικές, που δε κάλυπταν ούτε στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής, ενώ από την άλλη, οι μεσάζοντες και το λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ) κερδοσκοπούν.

Τα ίδια προβλήματα, ίσως και περισσότερα, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών αντιμετώπισαν τη φετινή χρονιά και οι παραγωγοί της Κοζάνης (Πύργοι, Μεσόβουνο, Δυτική Εορδαία, Βελβεντό) και της Καστοριάς.

Και όχι μόνο οι καλλιεργητές και παραγωγοί μήλων, αλλά και τα ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια και άλλα προιόντα που η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών δεν επέτρεπε την αγορά τους, παρά μόνο των απαραίτητων προς το ζην. Παρά τα “καλάθια” και τα “καθρεφτάκια” που δήθεν μοίραζε ο υπουργός της ανάπτυξης, άδωνις.

Όσο για τα 300 ευρώ το στέμμα που έταξε στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς και υποσχέθηκε στους παραγωγούς της Κοζάνης, ενώπιον όλων των νεοδημοκρατων βουλευτών, ακόμα κι αν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές δε καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες του ίδιου, για “κάλυψη του χαμένου εισοδήματος”!!!

Νομαρχιακή Επιτροπη ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Αγροτικό τμήμα

Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής Κοζάνης

5 σχόλια

    • Ο δικος σου δεν παιρνει απλα φραντζολες ολοκληρους Μυλους Αγιου Γεωργιου καταβροχθιζει σε τριημερα σε βουνα και νησια μπες στο e-anoitos να κανεις κανενα δελτιο συτισης σαν αυτα του 1953 ενα πραγμα
      ειναι επειδη το Κουλοπαιδο μας πηγε μπροστα!

  • Ευτυχως σε 3 μηνες περιπου θα γινουν οι εκλογες και θα καταλαβετε μια και καλη εκει στον τσιριζα οτι ο λαος ουτε θελει να σας ακουει ουτε να σας βλεπει!!!

    • Ναι λεβεντη μου ναι και μετα ξυπνησες! Οτι πεις!
      Το ποιος θα διαπιστωσει και τι θα το δεις εκεινο το βραδυ των εκλογων που το κομμα σας ο θεος να το κανει δηλαδη κομμα….χρωσταει σε οποιον μιλαει
      θα παει εκει που πρεπει. Ζησε τον μυθο σου για λιγο ακομη οσο προλαβαινεις και ονειρεψου.

  • Ενώ τον μητσοτακη,όλοι θέλουν να τον βλεπουν!
    Τον μητσοτακη,μητσοτακη,μητσοτακη,τα χαπια μου,τα
    χάπια μου,όπως λέει και ο Σεφερλης!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.