Νέοι αξιοπερίεργοι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί στο Μικρόβαλτο Σερβίων (Βίντεο & Φωτογραφίες)

6 Ιανουαρίου 2023
11:41
Κανένα σχόλιο

Νέοι αξιοπερίεργοι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί σε περιοχή στο Μικρόβαλτο Σερβίων Κοζάνης, έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά ανά το πανελλήνιο Μπουχάρια και Νοχτάρια!

Οι περισσότεροι βρίσκονται στην τοποθεσία Μικρή Κομμένη Ράχη, (αντίκρυ του ρέματος Μικρής και Μεγάλης Κομμένης Ράχης) ανατολικά του Ζιδανίου (ως κάτοψη από δορυφορικό χάρτη Google) και η προσέγγισή τους είναι σχετικά δύσκολη.

Πρόκειται βέβαια για φυσικούς σχηματισμούς με κύρια αιτία τη διάβρωση των πετρωμάτων στη θέση αυτή, που σχετίζεται με την σύστασή τους.

Καλό θα ήταν πάντως να γίνει μια περαιτέρω διερεύνηση των σχηματισμών από ειδικούς…

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

geolMikr2023 1

geolMikr2023 2geolMikr2023 3geolMikr2023 4

Screenshot 20221229 022352 Maps

mikrovalto.gr

Κάμερα: Φιλ. Αλεξόπουλος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.